Održana javna trbina u gradu Rovinj/Rovingo

Održana javna trbina u gradu Rovinj/Rovingo

Pozivamo umirovljenike u borbu za veće mirovine i protiv siromaštva

Našim paketom prijedloga ćemo realizirati povećanje mirovina koje bi sa sadašnjih cca 42% prosječne plaće (cca 500 €) podigli na 60% prosječne plaće odnosno 720 €.

Našim prijedlogom najmanja mirovina ne može biti manja od iznosa koji dobijemo množenjem broja godina radnog staža sa 20 €. Ako je izračun povoljniji za umirovljenika onda se primjenjuje izračun mirovine na bazi 75-80% neto plaće kroz njegovih 10 najboljih godina. Uz navedene tražimo i ukidanje penalizacije nakon navršenih 65 godina života i usklađivanje mirovina na bazi 100% povoljnijeg faktora između rasta cijena ili plaća.

Na predstojeće parlamentarne izbore izlazimo kao koalicija umirovljeničkih stranaka

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

STRANKA UMIROVLJENIKA (SU)

BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO (BUZ)

DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA (DSU)

izlazimo u svih 10 izbornih jedinica sa svojim listama u koaliciji sa stotinama tisuća osiromašenih umirovljenika od kojih tražimo podršku kako bi udruženi pobijedili rastuće siromaštvo umirovljenika, ali i sve one koji su umirovljenike doveli do nikada težeg materijalnog položaja.

Mi se nećemo dati uvući u nametnuti obračun predsjednika RH Zorana Milanovića i HDZ-a, ali tražimo od svih institucija pravne države, posebno DIP-a i Ustavnog suda, da u okviru svojih ingerencija svim takmacima predstojećih parlamentarnih izbora u okviru Zakona i izbornih pravila osiguranju podjednake uvjete za nadmetanje što je u ovom trenutku ugroženo do razine neregularnosti samih izbora.

Dosta je lažnih obećanja svih vladajućih i njihovih satelita koja pljušte prije svakih izbora nakon koji se umirovljenika više nitko ne sjeti do slijedećih izbora izuzev nekoliko upornih umirovljeničkih stranaka sada okupljenih u koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEEDNO koje godinama i uporno upozoravaju na pogubnost politika koju provode sve dosadašnje Vlade uz podršku kvazi umirovljeničkih predstavnika.

Umirovljenici moraju imati na umu da je SDP došavši na vlast 2011. godine smanjio mirovine i plaće. Nakon SDP-a je 2016. godine HDZ je preuzevši vlast obećao rast mirovina na 60% prosječne plaće, no kroz 8 godina i dva puna mandata mirovine u odnosu na prosječne plaće nisu podignute ni za jedan jedini postotak. Što više, HDZ je na svom stranačkom saboru najavio smanjenje mirovina u odnosu na plaće ako dobiju novi mandat.

Rovinj, 23.03.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

 

Riječ domaćina

“Pomalo gredu,špežu kupiti,aš moraju siromaški živiti.Pošteno smo svi mi cili život delali i sve od sebe dali da bimo u starosti ča imali.

Ma penzije su male,a sve krešiva račune triba platiti pokle ku če ča za ta brižan život ustati, triba dobro računati.A ne daj bog se razboliti,aš i tablete si moraš kupiti.Ma mi to nismo zaslužili.Aš smo od naših plać za vrtiće,škole i stanove odvajali.A naši političari svašta obećaju ma samo nam mrvice daju.

Ma ku budemo glasni i bolje jasni da za naše penzionere glasamo.I ku ki od naših u sabor riva i da in ponavlja,dokle hi ne štufa,morati če nan penzije dignuti,živiti moramo i mi aš na to imamo pravo svi.

Neka našoj dici delo daju da nan doma ustaju,aš bez mladih svit ne gre naprid.Zato dobro raspensajte za penzionere glas,dajte mi moramo skupa biti i svi udružiti,ku če nan svin sutra bolje biti ,i da u miru moremo starost proživiti.”

Pisac: Marija Palaziol (Rovinj/Rovingo)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)