Tko je ili što je to UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma?

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Tko je ili što je to UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma pitaju se još uvijek mnogi, posebno umirovljenici koji baš i ne prate politička zbivanja pa se mnogi od njih prvi puta susreću sa navedenim nazivom.

Pitaju mnogi kako to da Stranka umirovljenika (SU) i Blok umirovljenici zajedno (BUZ) u anketama imaju solidan rezultat, a onda zajedno sa još dodatno Demokratskom strankom umirovljenika (DSU) i još pet stranaka pod zajedničkim nazivom UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma umirovljenici, pa čak i ispitanici u anketama, još uvijek ne prepoznaju u dovoljnom broju…. što je između ostalog i jedan od razloga da se potpora u anketama umjesto nama UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma nerijetko daje drugoj umirovljeničkoj stranci….

Dakle, za sve one do kojih još uvijek nije došla prava informacija o tome tko je ili što je to UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma ističemo kako se radi o zajedničkom nazivu od čak osam (8) umirovljeničkih stranaka izuzev jedne, odnosno formalnoj koaliciji triju političkih stranka koju čine: Stranka umirovljenika (SU),  Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU) i još 5 stranaka koje su se spojile sa SU.

Dakle uz tri umirovljeničke stranke (SU, BUZ i DSU) koje su u formalnoj koaliciji i tvore jezgro UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma došlo je i do formalnog pripojenja pet manjih stranaka sa Strankom umirovljenika i to: Akcija Slavonsko – baranjskih umirovljenika, Akcija hrvatskih umirovljenika Split, Zagrebački umirovljenici, Stranka penzionera Sisak i Hrvatska radnička stranka.

Prethodno navedenom treba dodati i da su javno iskazali podršku i spremnost na programsku suradnju sa UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Političkom platformom i najveće umirovljeničke udruge MUH, SUH i SUZA, kao i  jedini saborski zastupnik umirovljenika Silvano Hrelja….

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Političku platformu sukladno dogovoru predstavljaju dva koordinatora i to:

Milivoj Špika – koordinator za medije i

Lazar Grujić – koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

U ime svih nas članova UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Političke platforme pozivamo vas i  unaprijed se zahvaljujemo svima vama koji će te ovu informaciju podijeliti na svom zidu odnosno proslijediti dalje tako da je vidi odnosno pročita što je moguće veći broj osoba, a posebno umirovljenika ili onih koji će to jednog dana postati.

Špika: Više od 700.000 ljudi ima mirovinu koja je ispod linije siromaštva 22.09.2023. Autor: V.G./Studio 4/HRT ... (opširnije)

Upućen poziv umirovljenicima da nam se pridruže u nedjelju 01. listopada na Međunarodni dan starijih osoba ... (opširnije)

SUH i MUH najavljivali prosvjede umirovljenika sa figom u džepu!? Kako se prije ili kasnije svatko ... (opširnije)

Zamrzavanjem cijena se ne može i neće riješiti problem malih mirovina... Mi Umirovljenici zajedno na zamrzavanje ... (opširnije)

Umirovljenicima pomoć od 60 do 160 EUR dobro dođe ali ništa ne rješava… Svaka pomoć dobro ... (opširnije)

Špika: 'Umirovljenike ne zanimaju rješenja koja će biti za 4, 8 ili 14 godina' Iako se ... (opširnije)

Zar je štrik oko vrata najbolje što SDP može ponuditi umirovljenicima? Da su političke stranke spremne ... (opširnije)

Ukidanjem prireza uz ostavljanje mogućnosti da JLS unutar dopuštenih okvira povećaju porez na dohodak neće se ... (opširnije)

Kako do većih mirovina? “Priča o 13. mirovini je priča o Jetiju!” Milivoj Špika, predsjednik Bloka ... (opširnije)

Umirovljenici još jednom ostali kratkih rukava… Pompozno najavljivana sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe ... (opširnije)