Tko je ili što je to UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma?

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Tko je ili što je to UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma pitaju se još uvijek mnogi, posebno umirovljenici koji baš i ne prate politička zbivanja pa se mnogi od njih prvi puta susreću sa navedenim nazivom.

Pitaju mnogi kako to da Stranka umirovljenika (SU) i Blok umirovljenici zajedno (BUZ) u anketama imaju solidan rezultat, a onda zajedno sa još dodatno Demokratskom strankom umirovljenika (DSU) i još pet stranaka pod zajedničkim nazivom UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma umirovljenici, pa čak i ispitanici u anketama, još uvijek ne prepoznaju u dovoljnom broju…. što je između ostalog i jedan od razloga da se potpora u anketama umjesto nama UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma nerijetko daje drugoj umirovljeničkoj stranci….

Dakle, za sve one do kojih još uvijek nije došla prava informacija o tome tko je ili što je to UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma ističemo kako se radi o zajedničkom nazivu od čak osam (8) umirovljeničkih stranaka izuzev jedne, odnosno formalnoj koaliciji triju političkih stranka koju čine: Stranka umirovljenika (SU),  Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU) i još 5 stranaka koje su se spojile sa SU.

Dakle uz tri umirovljeničke stranke (SU, BUZ i DSU) koje su u formalnoj koaliciji i tvore jezgro UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma došlo je i do formalnog pripojenja pet manjih stranaka sa Strankom umirovljenika i to: Akcija Slavonsko – baranjskih umirovljenika, Akcija hrvatskih umirovljenika Split, Zagrebački umirovljenici, Stranka penzionera Sisak i Hrvatska radnička stranka.

Prethodno navedenom treba dodati i da su javno iskazali podršku i spremnost na programsku suradnju sa UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Političkom platformom i najveće umirovljeničke udruge MUH, SUH i SUZA, kao i  jedini saborski zastupnik umirovljenika Silvano Hrelja….

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Političku platformu sukladno dogovoru predstavljaju dva koordinatora i to:

Milivoj Špika – koordinator za medije i

Lazar Grujić – koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

U ime svih nas članova UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Političke platforme pozivamo vas i  unaprijed se zahvaljujemo svima vama koji će te ovu informaciju podijeliti na svom zidu odnosno proslijediti dalje tako da je vidi odnosno pročita što je moguće veći broj osoba, a posebno umirovljenika ili onih koji će to jednog dana postati.