Hrvatska nova stranka (HNS)

Iznenađeni oštrim priopćenjem Hrvatske narodne stranke (HNS) kojim opovrgavaju umiješanost u sadašnju situaciju s Imunološkim zavodom ne možemo, a ne reagirati na nastavak priopćenja i negiranje stranačkog utjecaja na rad javnih i državnih poduzeća, agencija i slično. Kada ne bi živjeli u istoj državi mogli bi se možda s time i složiti te vjerovati jednoj parlamentarnoj i uz to vladajućoj stranci. No izgleda da su narodnjaci smetnuli s uma da se narod ne može prevariti. Ili oni uistinu posljednjih godina žive u svom svijetu i nemaju veze sa stvarnošću i realnošću. Obzirom da su se na nedavnom općenarodnom referendumu zalagali i za suprotno narodnoj želji izraženoj volji glasača upitno je što i nadalje u svom nazivu koriste epitet narodna. No ne želeći ulaziti u taj meritum stvari jer bi onda po mnogočemu bio upitan i naziv Hrvatska želimo naglasiti još jednom opće poznate činjenice. Naime u političkoj raspodjeli plijena nakon preuzimanja vlasti prije dvije godine HNS je preuzeo između ostalog HEP u kojem su od članova uprave, nadzornog odbora do direktora Distribucijskih područja i Sektora imenovani kadrovi strogo po stranačkom ključu. Slično ako ne i po istom ključu provodi se zapošljavanje u JANAFU, PLINACRU, Javna je tajna kako i njihov stranački ljubavni par (isto spolni !?) vodi jedan državni d.o.o., na koji se način mail-ovima obavještava svoje članstvo gdje se i na koji način trebaju javiti na natječaje, koje su osobe za vezu i kako trebaju sastaviti zamolbe.

U ministarstvima koja su također u kvoti ove elitističke stranke politička je podobnost u raspodjeli najvećih funkcija također presudna što svatko može provjeriti i na javno dostupnim podacima na internetu. Najočigledniji je primjer Ministarstva gospodarstva koje primarno zahtijeva tehnička znanja i struku. Letimičnim pogledom prosječni građanin može biti samo razočaran kada vidi kakva je intelektualna i stručna struktura čelnih ljudi koji bi nas trebali izvući iz krize. Možda je to u skladu s novom obrazovnom strategijom koja se najavljuje i trebala bi nas uvesti u zemlju znanja. Tako ćemo školovati univerzalne profesore povijesti koji će voditi istraživanje nafte ili pravnike koji će biti zaduženi za razvoj obnovljivih izvora energije. Na političarima ovakvih elitističkih stranaka samo je zadaća ovakve poteze upakirati u celofan i optužiti prethodnike da su radili iste stvari. U takvom farbanju javnosti i mazanju očiju političari su pronašli saveznike u pojedinim medijima i novinarima za jednokratnu upotrebu te im je posao donekle olakšan. Pri tome nam nije jasno gdje su nestali oni pošteni i savjesni političari jer se uvijek govorilo kako u svakom žitu ima kukolja. Opravdanje o čekanju stvaranja kritične mase kako bi se dogodili unutrašnje promjene ne prolazi što su pokazali i potezi bivših članova Lesara, Kapraljevića ili uskoro Čačića. Ako nisi s nama onda si protiv nas što za ovu stranku možda i nije čudno jer u svom nazivu ipak ne nosi naziv demokratska. I sve to ne bi bilo zabrinjavajuće da se ovakav stil vladanja i ponašanja ne prenosi na čitavu državu. Upravo zbog toga i posljedica koje će trajno narušiti društvene odnose i nepovratno naštetiti državnim interesima moramo reagirati. Ako ništa drugo pokazat ćemo jednog dana i našim unucima kako nismo sjedili skrštenih ruku i kako smo na vrijeme barem upozoravali na anomalije. Do trenutka kada ćemo biti u situaciji i prigodi da poduzmemo konkretne političke poteze i odluke. Kako će to vrijeme vrlo brzo doći poručujemo političkim elitistima i oportunistima - urazumite se i vodite konačno brigu o svima nama, a ne samo o vama!


Zagreb. 14. 01. 2014.

Stranka umirovljenika


Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)