Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva

Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici zajedno, predale su u petak Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) izborne liste za 10 izbornih jedinica istaknuvši kako im je glavni cilj izvlačenje umirovljenika iz zone siromaštva.

Koordinatori platforme, koju čine Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratska stranka umirovljenika, Milivoj Špika i Lazar Grujić pozvali su da ih podrže 310 tisuća onih koji primaju minimalnu mirovinu, 200 tisuća penaliziranih umirovljenika i 200 tisuća onih s obiteljskim mirovinama.

Traže da se minimalna mirovina računa po broju godina radnog staža puta 20 eura, da se sve mirovine računaju na bazi prema udjelu od 75 do 80 posto prosječne plaće u deset najboljih godina rada i da se ukine penalizacija prijevremenih mirovina. Žele i da se svaki oblik studentskog rada prizna u radni staž ili omogući dokup radnog staža, ali samo u roku trajanja redovitog studiranja.
 

Za sve ove prijedloge, kazao je Špika, u državnom proračunu trebalo bi izdvojiti dodatnih 1,5 milijardu eura.


Iz platforme Umirovljenici zajedno poručili su također da će nakon izbora, kao interesna opcija, surađivati s onom vladom koju hrvatski građani izaberu.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/umirovljenici-zajedno-cilj-je-izvlacenje-umirovljenika-iz-siromastva-11439866

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)