Jeli ugrožena regularnost parlamentarnih izbora?!

Jeli ugrožena regularnost parlamentarnih izbora?!

Ako će se cijela kampanja za parlamentarne izbore u medijskom prostoru odvijati uz ovoliku zastupljenost predsjednika RH Milanović vs predsjednik Vlade i HDZ-a u medijskom prostoru onda Ustavni sud bez odlaganja treba poništiti odluku o raspisivanju izbora i pokrenuti postupak za opoziv predsjednika RH kako bi se u novom terminu izbora bez ikakvih daljnjih ustavnih ograničenja mogao uključiti u izborni proces kao član bilo koje političke stranke ili nezavisne liste. Ovakvim ponašanjem predsjednika Milanovića isključuju se svi drugi politički sudionici izbora što je u suprotnosti sa pravom svih na jednak tretman, posebno u medijskom prostoru. 

Ovime isto tako od DIP-a tražimo da žurno reagira na svako pristrano ponašanje medija koji pozivajući se na slobodno kreirane „ankete“ ustupaju medijski prostor pojedinim političkim opcijama dovodeći ih u povlaštenu poziciju na štetu drugih što je neprihvatljivo. DIP mora promptno reagirati i po potrebi spriječiti svaku aktivnost u medijskom prostoru kojom se kroz formu izvještavanja zapravo kreira javno mnijenje sa svrhom usmjeravana biračkog tijela prema nekom od sudionika parlamentarnih izbora. Uz već spomenuto ponašanje predsjednika RH koje je u suprotnosti sa njegovim ovlastima i pravima, te dijela medija koji su u funkciji nekih političkih aktera, očito je da izbori sve više poprimaju elemente upitne regularnosti. 

Nije li krajnje čudno da se u gotovo svim anketama izbjegava uvrstiti umirovljenička stranka ili koalicija mada je svima poznato da postoji još do jučer parlamentarni HSU i već javno obznanjena koalicija umirovljeničkih stranaka  Umirovljenici zajedno, SU, BUZ i DSU? Nije li takvo ponašanje protivno interesu jedne trećine populacije koju čine umirovljenici bez obzira koliko njih bi se odlučilo na neku od umirovljeničkih stranaka ili koalicija. Nije li to namjerno odvraćanje odnosno usmjeravanje birača - umirovljenika na druge opcije samo kako bi umirovljenička lista ili koalicija dobila što je manje moguću podršku?

Ništa se ne događa slučajno, pa tako ni u politici, stoga apeliramo na umirovljeničko biračko tijelo da se ne daju i ovaj puta prevariti odnosno dati nagovoriti kako bi svoje glasove uskratili umirovljeničkoj opciji kojoj je najveća briga iznaći način i rješenje kako ih što više i što prije izvući iz zone siromaštva. Novaca poput nekih do kojeg su došli na „zna se“ kako i koji sve način nemamo, ali zato imamo najbolja rješenja, svoj čisti obraz i poštene namjere, sve ono čega u politici na žalost ima sve manje....

U ime svih onih koji žele poštene izbore, u ime svih onih koji drže do demokracije, u ime svih onih kojima je dosta lopovluka i korupcije od Ustavnog suda i DIP-a očekujemo da poduzmu doslovno sve iz svojih nadležnosti kako bi se predstojeći parlamentarni izbori odvili u okviru Ustava i Zakona. 

Zagreb, 21.03.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)