Rijeka 13.03.2024. Održana javna tribina

Rijeka 13.03.2024. Održana javna tribina

 

U prostorijama MO Kozala u Rijeci održana je još jedna u nizu Javnih tribina koalicije Umirovljenici zajedno na kojoj je predstavljen program koalicije Umirovljenici zajedno…

Naš je jedini neprijatelj siromaštvo umirovljenika, ništa i nitko drugi....

Našim paketom prijedloga ćemo realizirati povećanje mirovina koje bi sa sadašnjih cca 42% prosječne plaće (cca 500 €) podigli na 60% prosječne plaće odnosno 720 €.

Našim prijedlogom najmanja mirovina ne može biti manja od iznosa koji dobijemo množenjem broja godina radnog staža sa 20 €. Ako je izračun povoljniji za umirovljenika onda se primjenjuje izračun mirovine na bazi 75-80% neto plaće kroz njegovih 10 najboljih godina čime se zaokružuje paket mjera za novi izračun mirovina. Uz navedene tražimo i ukidanje penalizacije nakon navršenih 65 godina života za preko 200 tisuća umirovljenika koji su u sličnoj poziciji kao i umirovljenici sa minimalnom mirovinom.

Dodatna mjera je i prijedlog za novu formulu za usklađivanje mirovina što bi se trebalo raditi na bazi 100% povoljnijeg faktora između rasta cijena ili plaća. Našim paketom prijedloga se rješava problem preko 500 tisuća umirovljenika sa minimalnim mirovinama koje bi nakon novog izračuna bile veće za cca 200 €. Našim paketom prijedloga ćemo realizirati neophodno povećanje mirovina sa sadašnjih cca 42% prosječne plaće (cca 500 €) na 60% prosječne plaće odnosno 720 €.

Kako naši oponenti u ovom trenutku (SUH, MUH, HSU i Silvano Hrelja) ne mogu ništa kazati negativno o našem prijedlogu jer znaju da je to što mi predlažemo jedini način kojim umirovljenici izlaze iz crne zone siromaštva poduzimaju jedino što mogu, vrijeđanjem na osobnoj razini i omalovažavanjem sugovornika čije prijedloge i rješenja ni sa jedim argumentom ne mogu pobiti. Jasno je sve većem broju umirovljenika da oni samo žele i dalje manipulirati sa umirovljenicima, a sa siromašnim ljudima je to najlakše. Oni jednostavno ne žele rješenje problema siromaštva jer na neriješenom problemu žele i dalje parazitirati...

Jeftine floskule od Silvana Hrelje i drugih parazita koji su osjetivši se ugroženima sada žestoko nasrnuli na nas ponavljajući fraze poput njih nema, stanu svi u autobus, oni bi samo u sabor, oni ne razumiju mirovinski sustav, oni traže nerealno, oni ovo oni ono, ali hrabrosti kao ni argumenata nitko od njih nema da se sa nama sučeli programima, a nemaju jer znaju da bi u sučeljavanju bili žestoko poraženi i razotkriveni.  Oni na žalost zbog osobnih interesa ne žele  razumjeti da je naš jedini, i uz to zajednički, neprijatelj samo rastuće siromaštvo umirovljenika, i da je protiv tog „zajedničkog neprijatelja“  poželjno surađivati sa svima koji tu neman pokušavaju pobijediti...

Mi se nećemo dati uvući u primitivno retoričko blato ih kojega oni vire koprcajući se tonući sve dublje, a na umirovljenicima je da dobro slušaju i provjere tko je što od svih nas govorio i radio do sada. Oni koji su zastupajući umirovljenike djelujući u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe doveli u nikada težu situaciju sasvim sigurno nisu niti mogu biti rješenje problema jer su zapravo dio problema kojeg treba riješiti, a to se može dogoditi već na predstojećim izborima na kojima će olovka u ruci biti najjače oružje svih umirovljenika koji žele promjene, koji žele izlazak iz zone siromaštvu u ih sve više upada...

Rijeka, 13.03.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)