Brckovljani, održana još jedna uspješna tribina

Brckovljani, održana još jedna uspješna tribina

 

Na današnjoj tribini održanoj u Brckovljanima (ZŽ) dvojica koordinatora Umirovljenici zajedno – Političke platforme Lazar Grujić i Milivoj nazočnima su detaljno pojasnili prijedlog kojim se na tragu obećanja HDZ-a iz 2016. godine mirovine mogu odmah povećati sa trenutnih 41% ili 500 € na obećanih 60% prosječne plaće odnosno 700 €.

Kako već sada poznato da su izbori na proljeće nužno je bilo dati osvrt je na prijedloge SUH-a i HSU-a, posebno SUH-a koji je ovih dana pokrenuo potpisivanje Peticije pod krinkom VEĆE MIROVINE ODMAH radeći neviđen presedan u „borbi“ za veće mirovine. SUH Peticijom želi povećanje mirovina od mizernih 50 € mada to za mnoge umirovljenike zapravo znači 150 – 250 € manje od onoga što je sam HDZ ponudio u svom programu.... ZAŠTO to SUH radi ako im je interes umirovljenika na prvom mjestu, ZAŠTO ne traže da se mirovine povećaju do obećanih 60% prosječne plaće već se zadovoljavaju sa 45%? Znaju li ljudi što su uopće podržavaju potpisivanjem Peticije??

Mnogi poput gusaka u magli bez razmišljanja potpisuju Peticiju umjesto da su promislili i zapitali se zašto SUH ne traži, ako ne više onda barem ono što je HDZ obećao 2016. godine, odnosno prosječnu mirovinu od 700 €. Jasno je naravno SUH-u i HSU-u, kao naravno i Vladi odnosno HDZ-u, da je prijedlog Umirovljenici zajedno – Političke platforme jedini kojim se dostiže prosječna mirovina od 700 €. Naš je prijedlog da se napravi novi izračun mirovina na bazi 75-80% neto plaće umirovljenika kroz 10 najboljih godina, da AVM bude 20 € po svakoj godini staža i da se sa navršenih 65 godina života ukine penalizacija.

Jedino se navedenim prijedlogom Umirovljenici zajedno – Političke platforme prosječna mirovina sa trenutnih 500 € podiže odmah na cca 700 € što se poklapa sa obećanjem HDZ-a iz 2016. godine. Kada bi SUH i HSU uistinu i iskreno zastupali umirovljenike onda bi umjesto predlaganja povećanja mirovina sa 500 € na 550 € (SUH) ili na 590 € kroz 4 godine (HSU) bez i trenutka premišljanja inzistirali na ispunjenju obećanja HDZ-a i prosječnoj mirovini od 700 € čime bi udružili napore sa Umirovljenici zajedno – Političkom platformom dokazujući da nam je svima interes umirovljenika na prvom mjestu.

Ovo što rade SUH i HSU je zapravo dokaz da oni ne žele riješiti problem malih mirovina jer znaju da umirovljenika sa pristojnom mirovinom ne mogu „pomagati“ sa mrvicama koje umirovljenici stjerani u siromaštvo moraju prihvatiti poput žednih u pustinji kojima svaka kap vode produžava život, ali ga ne spašava od laganog umiranja već samo produžava agoniju.

SUH, MUH i HSU-u zapravo i nije cilj uvjeriti javnost da su njihove laži istina jer su svjesni da umirovljenici nisu ni naivni ni glupi. Oni zapravo žele samo sačuvati svoje pozicije stoga im je nužno uvjeriti javnost da smo svi isti i da nikome ne treba vjerovati, što onda znači da ih i ne treba mijenjati „istima“. 

... ALI MI NISMO ISTI NITI ČEMO TO IKADA BITI...

Brckovljani, Zagrebačka županija 05.03.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

PS. Posebno se zahvaljujemo u ime Umirovljenici zajedno – Političke platforme domačinu Milivoju Čehuliću koji je izvrsno organizirao Javnu tribinu kao i načelniku Brckovljana gospodinu Tihomiru Đurasu  na toplom prijemu i ugošćavanju.

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)