OTV emisija Svakodnevnica 26.02.2024., gosti Lazar Grujići Milivoj Špika

OTV emisija Svakodnevnica 26.02.2024., gosti Lazar Grujići Milivoj Špika

U emisiji Svakodnevnica na OTV-u gostovali su koordinatori Umirovljenici zajedno – Političke platforme i u nepunih pola sata odgovorili na niz zanimljivih pitanja šarmantne voditeljice Roberte Manzin

Evo samo nekih zanimljivih pitanja na koje su vjerujemo svi koji su pratili emisiju bili zadovoljni....

Dolaze izbori, umirovljenici su uvijek glavna meta za predizborna obećanja. Što je sve bilo obećano zadnjih godina i nije se ispunilo?


- iz proračuna će se izdvojiti novac za plaće državnih i javnih zaposlenika ali za umirovljenike novaca nema? Kako to komentirate.


- kažete da umirovljenike ne zanimaju rješenja MUH-a, SUH-a i HSU-a i njima sličnih koja bi se realizirala kroz nekoliko godina već ona koja nude i mogu realizirati odmah... Što oni predlažu?

- jedino platforma umirovljenici zajedno izlaže potpuno rješenje problema rastućeg siromaštva umirovljenika nitko drugi ne nudi ništa konkretno... Koje je to rješenje?

- kažete situacija je alarmantna, umirovljenici su sve siromašniji, a poskupljenje sve veća... Općenito o siromaštvu?


- umirovljenicima je svakim danom sve jasnije da se sa paketima pomoći ne rješavaju glavni problemi njihovog siromaštva...


- na što želite apelirati kada kažete da očekujete umirovljenici ovaj put izađu na izbore i glasaju za sebe?


- o javnim tribinama koje održavate? Gdje, kada, i zašto?


- s kakvim pitanjima i problemima vam se umirovljenici najviše obraćaju?

Zašto nije ostvarena suradnja sa SUH, MUH, HSU-om? Što bi za umirovljenike značilo da se svi udružite?

Što je odnosno što bi trebala biti uloga Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe (NV), tko su izvorni osnivači i kako je uopće došlo do osnivanja NV?

Zašto SUH, MUH i HSU izbjegavaju javno sučeljavanje sa programima?

SNIMKU EMISIJE POGLEDJTE NA OVOM LINKU

 

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)