Umirovljenici ne nasjedajte na ovu prevaru SUH-a

Umirovljenici ne nasjedajte na ovu prevaru SUH-a

Umirovljenici, pogledajte dobro što SUH radi jer vam ovom Peticijom žele zamazati oči kako bi podvaliti svoj prijedlog po kojem bi se sadašnje mirovina sa cca 41% (500 €) povećale na  cca 46% (550 €) prosječne plaće a ne na 60% (720 €) kako što je HDZ obećao još 2016. godine i na čemu bi SUH da je poštenih namjera već dugo inzistirao, podržao ili barem ne bi opstruirao Platformu Umirovljenici zajedno koja upravo to obećano povećanje mirovina traži od Vlade.  SUH vas na prijevaran način poziva da potpišete Peticiju kako bi se svojim potpisima odrekli stvarnog povećanja mirovina na obećanih 60% prosječne plaće (720 €).

Umirovljenici, vas preko 800 tisuća sa „radničkim“ mirovinama potpisivanjem Peticije se zapravo „dragovoljno“ odričete za cca 200 € svoje mirovine svaki mjesec, jer je upravo to razlika između onoga što je obećao HDZ i ovog sramotnog prijedloga koji vam želi podmetnuti SUH. 

Da bi vas zavarali Peticiju su ukrasili sa nekoliko dodatnih prijedloga samo kako bi stvorili privid da uistinu misle na vas, no radi se o nizu prijedloga koji u odnosu na potrebno stvarno povećanje mirovina ništa bitno ne mijenjaju. Naravno da redovno usklađivanje mirovina treba biti 100% u odnosu na rast cijena i plaća, naravno da treba ukinuti penalizaciju sa navršenih 65 godina života, naravno da svim majkama treba priznati isto pravo na staž, kao i još niz drugih ali uistinu sitnih prava, no ako vam je mirovina i dalje mizerna kao što je sada onda sva navedena prava koja SUH gura kao pokriće za glavnu točku prevare zapravo ništa ne znače. Ako imate mirovinu koja sliči na mrvice ili ništa onda uz svaki novi dodatak, pa bio on i od 100%, je i dalje mrvica ili ništa.

Umirovljenici ne dajte se prevariti, nemojte dozvoliti SUH-u da vas laže i vara već zajedno sa Platformom Umirovljenici zajedno ustrajmo na traženju od Vlade da se izvrši novi izračun mirovina za sve umirovljenike na bazi 75-80% prosječne plaće kroz 10 najboljih godina, uz primjenu AVM-a od 20 € za svaku godinu staža i ukine penalizacija nakon 65. godine života. Navedeni prijedlog bi u stvarnosti prosječnu mirovina podigao odmah na cca 60% prosječne plaće što je 720 €, i značilo bi ispunjenje obećanje HDZ-a iz 2016. godine kada se u svom programu obvezao podići mirovine do 60% prosječne plaće. SUH sve pokušava zavariti sa povećanjem od 10,5% čime bi mirovinu podiglo na samo cca 46% prosječne plaće ili 550 € što naravno nije ni blizu onoga što je sam HDZ obećao još 2016. godine.

Recimo NE Jasni Petrović i SUH-u, recimo NE svim manipulatorima koji već dugo lažima i obmanama parazitiraju na umirovljenicima. Recimo NE siromaštvu umirovljenika.

U Zagrebu, 29.02.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)