Još jedan pokušaj prevare umirovljenika, ovaj puta od SUH-a!?

Još jedan pokušaj prevare umirovljenika, ovaj puta od SUH-a!?

Nakon cijelog prošlog mandata Vlade HDZ-a i još pune tri godine aktualnog mandata Jasna Petrović i SUH su se odjednom probudili iz dugogodišnje hibernacije kako bi „urbi et orbi“ iskazali veliku „zabrinutost“ za umirovljenike. Jasna Petrović u maniri velikih i „doživotnih predsjednika“ najavljuje prikupljanje potpisa za peticiju kojom će navodno zahtijevati povećanje mirovina od „čak“ 10,5% ne navodeći pri tome, ne slučajno,  kolika bi prosječna mirovina bila u prosječnoj plaći sa njihovim tako „velikodušnim“ prijedlogom. 

Razotkriti ćemo i ovaj pokušaj prevare SUH-a nakon što smo već prethodno razotkrili pokušaj obmane umirovljenika od strane HSU-a koji je izašao sa prijedlogom da se mirovine povećaju 3-5% na godišnjoj razini kroz 4 godine odnosno ukupno 18% tvrdeći da će tako prosječna mirovina doseći 58% prosječne plaće, no točno je da bi to bilo tek 48% uz uvjet da umjesto kroz 4 godine povećanje od ukupnih 18% bude odmah, a plaće ostanu iste sve do 2028.!?

Prijedlog HSU-a je dokazano loš ali je prijedlog SUH-a još nepovoljniji za umirovljenike jer bi nakon primjene povećanja mirovina od 10,5% udio mirovina u prosječnoj plaći bio na cca 45% što je manje od HSU-ovih 48% i još dalje od 60% koliko je HDZ obećao da će mirovine dostići u odnosu na prosječnu plaću u svom programu još davne 2016. godine. Pitamo se imaju li uopće srama čelni ljudi SUH-a, MUH-a i HSU-a, ali i svi koji ih podržavaju u ovoj besramnoj raboti, kojoj je očito za cilj jedino njihov osobni interes. Da se navedeni bore za interese umirovljenika onda bi na traženju rješenju problema malih mirovina već odavno inzistirali i poduzimali sve kako bi se problem riješio, ali nisu niti im to i sada pada na pamet.

SUH, MUH i HSU već godinama, pa tako i u posljednjih 8 uživajući pri tome razne benefite pod skutima aktualne vlasti, nisu poduzimali doslovno ništa kako bi se riješio problem malih mirovina odnosno problem rastućeg siromaštva umirovljenika. Kada je Umirovljenici zajedno – Politička platforma prošle godine izašla sa cjelovitim rješenjem kojim bi se dostiglo obećanje HDZ-a iz 2016. godine i prosječna mirovina podigla na 60% prosječne plaće, svi navedeni su se odjednom probudili iz duboke hibernacije i počeli smišljati kako nas zaustaviti ili onemogućiti da šira javnost bude upoznata sa našim prijedlozima i rješenjima.

Prvo su nas javno podržali na programskoj razini sudjelujući čak i na predstavljanju programa Umirovljenici zajedno, da bi nas potom pokušali „staviti pod svoje“,  a nakon toga i preuzeti. Kada im je postalo jasno da ne želimo nikakvu političku trgovinu, da nas ne mogu „staviti pod svoje“, onda su umjesto da nam se pridruže počeli služiti svim sredstvima da nas zaustave.

Ako svi znamo da je HDZ u svom programu 2016. godine zacrtao kako će prosječnu mirovinu sa 40-ak% podići na 60% prosječne plaće onda se pitamo kakvi i koji su to interesi kod „predstavnika“ umirovljenika prevladali kada se umjesto barem podrške navedenom prijedlogu umirovljenicima javno nudi niti četvrtina od onoga što je sam HDZ obećao prije 8 godina. SUH se čak ponosi time i još imaju obraza tražiti da umirovljenici potpišu peticiju za sramotan i ponižavajući prijedlog. Sram ih može biti sve u SUH-u ako srama uopće imaju.

U Zagrebu, 28.02.2024.

 

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)