Špika: Mirovine su toliko male da su umirovljenici prisiljeni raditi

Špika: Mirovine su toliko male da su umirovljenici prisiljeni raditi

 

19.02.2024. Autor: V.G./Studio 4/HRT

 

Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore i Milivoj Špika, jedan od dva koordinatora Platforme umirovljenici zajedno bili su današnji gosti u STUDIJA 4

-  Mirovine su toliko male da je sve više ljudi nakon umirovljenja prisiljeno raditi. U mnogim zemljama Zapadne Europe također umirovljenici rade, u puno većem postotku nego u Hrvatskoj, ali rade i s sasvim drugih razloga. Nažalost, Hrvatski umirovljenici su prisiljeni raditi samo da bi mogli riješiti svoje egzistencijalne probleme budući da mirovina ne može pokriti ni minimalne troškove života, rekao je Milivoj Špika, jedan od koordinatora platforme „Umirovljenici zajedno“.

CIJELI SADRŽAJ RAZGOVORA POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

 

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)