RTL - STANJE NACIJE - ZORAN ŠPRAJC - PENZIONERI NA ULICAMA

VIDEO RTL - STANJE NACIJE - ZORAN ŠPRAJC

16.06.2023. PENZIONERI NA ULICAMA

Zašto je štrajk umirovljenika najopasniji? Oni se ne boje ničega jer nemaju što izgubiti: Sve su već odavno izgubili

Svima su, eto, u Hrvatskoj došli bolji dani. Državni službenici dobit će nikad veće plaće. I medicinske sestre će dobiti povišicu i liječnici i suci i pravosudni službenici, svima je procvalo. I Nepalcima će biti bolje za šalterom nego za lopatom. Evo i Srbima krenulo, svima krenulo osim umirovljenicima.

Danas je u Hrvatskoj bolje biti Srbin nego umirovljenik. Politička platforma Umirovljenici zajedno najavljuje štrajk i prosvjed. Vlada je na ovo odmah reagirala i ovlastila Silvana Hrelju da govori u njezino ime. Hrelja je, podsjetimo, osnovao Stranku umirovljenika čim je postao punoljetan i od tada je neizostavni koalicijski partner svake vlade.

Hrelja je odmah dao do znanja da briga koju ova Vlada iskazuje za umirovljenike nije iskazala nijedna druga vlada. E to bi doista moglo napraviti probleme, pogotovo u gradskom prometu jer su tramvaji iovako ionako već zakrčeni umirovljenicima, trgovi i ulice isto, nikog drugog ii nema na njima osim umirovljenika.

Umirovljenici se ne boje policije i vodenih topova jer nemaju što izgubiti, sve su već odavno izgubili. Obzirom da su naši umirovljenici prošli već nekoliko ratova imaju bogato revolucionarno iskustvo a ako oni krenu u štrajk moglo bi doći do kolapsa u cijelom gospodarstvu. Jer ako bake i dede prestanu čuvati unuke, roditelji više neće moći na posao.

Drugim riječima Vladi bi bilo bolje da što prije ispuni njihove zahtjeve prije nego umirovljenici pokažu zube

https://danas.hr/stanje-nacije/zasto-je-strajk-umirovljenika-najopasniji-oni-se-ne-boje-nicega-jer-nemaju-sto-izgubiti-sve-su-vec-odavno-izgubili-7e1e638c-0c7c-11ee-807b-0ee8f36581c7?utm_source=net.hr&utm_medium=qpq&utm_campaign=razmjena

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)