Građani podržavaju najavljene prosvjede

Video: Građani podržavaju najavljene prosvjede; ‘Svatko zaslužuje bolje živjeti i imati pravednija primanja’

Platforma Umirovljenici zajedno je nedavno pozvala Vladu da riješi umirovljenička pitanja i ispuni njihove zahtjeve, a u suprotnome su najavili mogućnost prosvjeda. Ovime se samo dokazuje kako je voda došla do grla i da su umirovljenici spremni za konkretne promjene. Nas je zanimalo što građani i umirovljenici misle o najavljenim prosvjedima, a jedno je sigurno – svi ih podržavaju.

Platforma Umirovljenici zajedno traži da se ukine doživotna penalizacija, ali i da se poveća iznos mirovina, kao i niz drugih zahtjeva, među kojima je i bolja medicinska skrb. Ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve, najavili su i prosvjede umirovljenika. Što su sve poručili iz ove platforme možete vidjeti u ovom tekstu.

Nije tajna da umirovljenici često krpaju kraj s krajem i da ne mogu svi živjeti od mirovine. Kako bi se to promijenilo, Umirovljenici zajedno su se obratili Vladi, a najavili su i prosvjede umirovljenika. Nas je zanimalo što točno misle građani glavnog grada, ali i umirovljenici. Izašli smo na ulicu i pitali ih podržavaju li najavljene prosvjede umirovljenika, ali i u kojem bi se točno segmentu trebao poboljšati život umirovljenika.

Ono što je sigurno je da su svi odmah odgovorili da podržavaju prosvjede, a jednako tako je i većina njih kao glavnu željenu promjenu spomenula poboljšanje zdravstva i zdravstvenog sustava, kao i smanjenje liste čekanja.

Što su nam još rekli ljudi na ulici možete pogledati u videu:

Ana Kanazir  15. lipnja 2023.

 

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)