Građani podržavaju najavljene prosvjede

Video: Građani podržavaju najavljene prosvjede; ‘Svatko zaslužuje bolje živjeti i imati pravednija primanja’

Platforma Umirovljenici zajedno je nedavno pozvala Vladu da riješi umirovljenička pitanja i ispuni njihove zahtjeve, a u suprotnome su najavili mogućnost prosvjeda. Ovime se samo dokazuje kako je voda došla do grla i da su umirovljenici spremni za konkretne promjene. Nas je zanimalo što građani i umirovljenici misle o najavljenim prosvjedima, a jedno je sigurno – svi ih podržavaju.

Platforma Umirovljenici zajedno traži da se ukine doživotna penalizacija, ali i da se poveća iznos mirovina, kao i niz drugih zahtjeva, među kojima je i bolja medicinska skrb. Ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve, najavili su i prosvjede umirovljenika. Što su sve poručili iz ove platforme možete vidjeti u ovom tekstu.

Nije tajna da umirovljenici često krpaju kraj s krajem i da ne mogu svi živjeti od mirovine. Kako bi se to promijenilo, Umirovljenici zajedno su se obratili Vladi, a najavili su i prosvjede umirovljenika. Nas je zanimalo što točno misle građani glavnog grada, ali i umirovljenici. Izašli smo na ulicu i pitali ih podržavaju li najavljene prosvjede umirovljenika, ali i u kojem bi se točno segmentu trebao poboljšati život umirovljenika.

Ono što je sigurno je da su svi odmah odgovorili da podržavaju prosvjede, a jednako tako je i većina njih kao glavnu željenu promjenu spomenula poboljšanje zdravstva i zdravstvenog sustava, kao i smanjenje liste čekanja.

Što su nam još rekli ljudi na ulici možete pogledati u videu:

Ana Kanazir  15. lipnja 2023.

 

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)