Konačno su nas čuli

Konačno su nas čuli…

Stranka  umirovljenika  pozdravlja Odluku Vlade RH da jednim kompleksnijim paketom potpore ugroženim građanima i umirovljenicima pomogne savladati poskupljenja, prije svega, energenta a posljedično tome i niz najosnovnijih živežnih  namirnica i komunalnih usluga.

U  posljednje dvije godine našu Zemlju zahvatile su nepogode od potresa  do epidemije. U intervencijama suzbijanja posljedica ovih katastrofa Vlada je reagirala učinkovito i odgovorno, osiguravši sredstva za obnovu potresom pogođenih područja, isto tako novčanom intervencijom sačuvano je gospodarstvo i radna mjesta alimentacijom njihovih osobnih dohodaka, što je za očuvanje održivog mirovinskom sustava od krucijalne važnosti.

Mi iz Stranke umirovljenika u uvjetima kriza i otezanog poslovanja tražimo od Vlade da se i dalje fokusira i jače prione na odlučnije rješavanje sustavna i neriješena pitanja umirovljenika. Do sada smo nebrojeno puta ukazivali na potrebu dugoročne institucionalne zaštita, temeljnih i neotuđivih prava socijalne zaštite te prava na život dostojan čovjeka umirovljenika i ljudi treće životne dobi…

Tu danas, prije svega mislimo:

- Na pravo nasljedovanja dijela mirovine od pokojnog supružnika.

- Na povećanje obiteljskih mirovina.

- Na traženje i uvođenje nove formule usklađivanja mirovina, a prema praksi u većini država EU…

To su samo neki od brojnih prioriteta s kojima ćemo uskoro upoznati javnost.

Stranka umirovljenika je interesna stranka. Imamo umirovljeničke prioritete, od kojih ne odustajemo i nećemo odustati.

Od Vlade očekujemo da to shvati kao naš apel i ohrabrenje u osmišljavanju realizacije dugoročne institucionalne zaštite i poboljšanja položaja umirovljenika.

 

Zagreb, 18. 02. 2022.godine

 

Lazar Grujić, dipl.oecc

Predsjednik Stranke umirovljenika

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)