U vrijeme maškara maske i padaju!

S velikim zanimanjem i interesom pratili smo javne istupe Darija Juričana alias Milana Bandića u predizbornoj kampanji za predsjednika Republike Hrvatske. Do tada za njegove aktivnosti i poduhvate nismo čuli, očekivali smo konačno jedno novo ime, neopterećeno aferama i politikantskim razlozima na društvenoj sceni u Hrvatskoj. Naime njegovi prethodnici poput Živog zida, Mosta, Laburista ili Oraha uspjeli su bljesnuti na političkoj sceni ali za nas nije bilo dileme kako će tako i završiti. Stoga smo politički igrokaz koji nam je priredio Juričan smatrali izrazom društvenog nezadovoljstva i preuzimanje na sebe političkog tribuna koji će artikulirati glas naroda.               

Nažalost pročitavši povijest stvaranja projekta Juričan, potkrijepljen nepobitnim dokazima i informacijama još jednom možemo samo zaključiti kako se ništa ne može dogoditi slučajno, ili još bolje rečeno ništa nije slučajno, pa ni slučajno nije slučajno. Očigledno je kako je u prvoj fazi djelovanja ovaj skromni redatelj (skroman nažalost samo po redateljskim vrlinama) imao zadaću poslužiti grupi Borg. Tako je u orkestriranom napadu i medijskoj hajki pridonio svojim dokumentarnim filmom Gazda s ciljem da se slika otimanja privatnog vlasništva potisne u drugi plan. Nakon kratkotrajnog zatišja nalogodavci su ga ponovno otkrili kao idealnog pijuna da ne kažemo pajaca koji će zamutiti predsjedničku kampanju i nastaviti s lokalnim pričama u gradu Zagrebu. Sve smo više uvjereni kako takav scenarij odgovara vladajućoj stranci iz više razloga. Ponajviše smanjivanju šumova vezanih uz ogromnu korupciju njihovih istaknutih pojedinaca za koje doslovno možemo kazati da su domoljubi! Poput niza ministara koji imaju toliko nekretnina da ih zaborave sve upisati u imovinsku karticu i ne znaju gdje im je pravi dom. Jer jedan stan iznajmljuju, u drugom preuređenom žive a treći kupe po povoljnim uvjetima od vladine agencije u kojoj su na vodećoj funkciji. Na takve i slične rabote u različitim smo prigodama upozoravali ali bezuspješno. Tako i nadalje velike poštenjačine i moralni članovi naše zajednice neometano grabe prema novim domovima bez obzira jesu li legalizirani, prijavljeni u imovinskim karticama ili lukavo prebačeni na ime supruge. No ove kaznene rabote u režiji vladajućih našeg malog od kuhinje izgleda previše ne zanimaju. Usredotočio se samo na jednog čovjeka, na predsjednika i istaknute članove najveće oporbene stranke. Time je u potpunosti postao pročitana knjiga i na dobrom je putu da vrlo brzo završi u ropotarnici prošlosti s punim ladicama scenarija svojih nesnimljenih filmova za koje je dobio vrlo izdašne potpore i bespovratna sredstva. Vjerojatno nije pri tome niti kune potrošio za izgradnju svojih javnih nastupa i osobite glumačkih vještina jer mu to nije potrebno s obzirom na to da je čitavo vrijeme govorio istinu i u stvari se prikazivao u stvarnom svijetlu. Stoga nas zanima što će biti sljedeći potez majstora iz radionice crnog labuda jer s ovim su projektom došli do samog kraja. Interesantno je kako se to dogodilo upravo u vrijeme maškara kada se obično maske stavljaju ali našem jadnom kumeku iz Blanka maska je pala…

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

  Ovih smo dana svjedoci kako se vodi rasprava o skupocjenim menijima koji su predviđeni za ... (opširnije)

Službeni podatak kako su mirovinski fondovi koji brinu o našim novcima koje izdvajamo u II mirovinski ... (opširnije)

Nakon izvjesnog zatišja ponovno se u medijima plasiraju informacije kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić nema šanse i ... (opširnije)

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, ... (opširnije)

Zanimljivo je kako se nakon još jednog izbornog poraza u vladajućoj stranci ne događa ništa. U ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)

budućem predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću želimo puno uspjeha i državničke mudrosti u obnašanju časne dužnosti ... (opširnije)

Poštovani članovi i simpatizeri Stranke umirovljenika, Poštovani sugrađani, iskoristite svoje građansko pravo koje možete ostvariti svake ... (opširnije)