Eskalacija nasilja!

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to bila uglavnom borba za naklonost djevojaka ali to je danas nažalost daleka prošlost. Fizički obračuni su se preselili između nogometnih navijača i simpatizera pojedinih sportskih klubova ili za teritorij u kojem vladaju pojedine bande. No ovih dana saznali smo kako je i određeni broj nasilnih djela vezan uz nacionalnu pripadnost što samo govori da nismo ostvarili suživot i potrebnu razinu tolerancije u društvu.

Pri tome se posebno ističe napad više od desetak huligana u ugostiteljskom objektu koji osim što je najvjerojatnije bio motiviran po nacionalnoj osnovi nije poštedio žene i djecu. Stoga to ne može biti i nije pojedinačan slučaj već organizirani i smišljen događaj, za koji ne može biti opravdanja bez obzira na uzroke i povode te se prema njemu tako moramo i odnositi. Jedino je rješenje, uz kontinuiranu edukaciju i širenje pozitivnog ozračja, o čemu se u obrazovnom sustavu govori malo ili nimalo jer je samo STEM u prvom planu, doslovna primjena strogih kazni za prekršitelje. No kako velika većina nasilnika dolazi iz narko miljea koji je zlatna koka i za mnoge političare, stranke i pritajene mafijaše moraju se poduzeti žurni i odlučni koraci kako bi se tome stalo na kraj. Popustimo li jednom dovoljno je da izazovemo lavinu i daljnju eskalaciju nasilja a na najboljem smo putu da nam se to dogodi.

Zbog toga mi iz Stranke umirovljenika najoštrije osuđujemo svaku vrstu nasilja, a osobito iživljavanje nad slabijim i nemoćnim spolom poput žena i djece ili biranje žrtve po rasnoj i nacionalnoj osnovi. Također tražimo da nas institucije zaštite od takvih napada i dovođenja u neugodne situacije za što je u prvom redu odgovoran predsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova. To je najmanje što mogu učiniti za sve naše sugrađane koji i nadalje vjeruju u budućnost svoje domovine i još uvijek nisu otišli trbuhom za kruhom.

Za aktualnog predsjednika Republike Hrvatske možemo reći kako je u ovih par mjeseci obnašanja svoje funkcije ... (opširnije)

Svim građanima Republike Hrvatske želimo da se povodom Dana državnosti podsjete na trenutke stvaranja jedine nam ... (opširnije)

U prostorijama Stranke umirovljenika danas je potpisan Sporazum o međusobnoj političkoj suradnji između Domovinskog pokreta i ... (opširnije)

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi ... (opširnije)

Na poveznici https://www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-freedom-housea-hrvatska-nije-postigla-nikakav-demokratski-napredak/2180593.aspx možete pročitati zanimljivo izvješće o Hrvatskoj samo sada ne znamo kome vjerovati? Našim političarima na ... (opširnije)

Stranka umirovljenika je na svojoj redovnoj 10. sjednici predsjedništva održanoj 3. ožujka donijela slijedeće odluke:   ... (opširnije)

Svim radnicima te onima koji će tek ući u svijet rada čestitamo u ovim neobičnim vremenima ... (opširnije)

Kolika je mala razlika između popularnosti i zaborava ili kovanja u zvijezde i pljuvanja najbolje znaju ... (opširnije)

Svima koji slave uskrsnuće Isusovo prema Julijanskom kalendaru želimo Sretan Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese, ... (opširnije)

Svim našim članovima i simpatizerima, braniteljima, radnicima, umirovljenicima i ostalim našim sugrađanima te u ovim vremenima ... (opširnije)