Karijerni diplomati uglavnom brinu samo o svoj karijeri!

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, vrijeđanju neistomišljenika, ubijanju, premlaćivanju, zastrašivanju ili jednostavnije rečeno upuštanjem u  život izvan zakona. Prelazak preko crte koja dijeli uređeni sustav od anarhije i težnja da se postane heroj ulice postaje sve više slika našeg sociološkog trenutka. Vozimo se bez pojasa, koristimo mobitel u vožnji, prekoračujemo brzinu, varamo na porezima, prenamjenjujemo zemljište i da ne nabrajamo dalje što sve činimo u suprotnosti s domoljubljem, poštivanjem zakona ili uobičajenim pravilima. No svima je poznato da riba smrdi od glave što možemo samo potvrditi na jednom mogli bi reći banalnom primjeru. Naime 27. lipnja preko službenog maila Stranke umirovljenika uputili smo čestitku novoizabranoj tajnici vijeća Europe na javno istaknutu E-mail adresu na web stranici Ministarstva vanjskih poslova. U skladu s dobrom praksom očekivali smo povratnu informaciju o primitku osobito kada je riječ o ministarstvu koje treba pažljivo voditi pozornost o diplomatskom protokolu. Kako nismo dobili povratnu informaciju na adresu kabineta ministrice ponovili smo mail istog sadržaja 1. srpnja ali niti ovog puta nismo primili odgovor. Stoga smo 8. srpnja čestitku poslali i na Email adrese, pronađene na službenoj web stranici ministarstva, od glasnogovornika, glavnog tajništva, ureda državne tajnice i naravno na kabinet ali do danas nismo primili odgovor iako smo ga u mailu zatražili! Što nam to govori? Je li riječ o nepoštivanju poslovne i diplomatske prakse, neuvažavanja jedne neparlamentarne stranke ili je riječ o nemaru državnih službenika i namještenika.

U svakom slučaju riječ je o neopravdanom potezu i pitanje je samo kako takve osobe mogu obnašati dužnosti i funkcije na kojima se nalaze! Naime posve sumnjamo kako su navedene email adrese pogrešne jer ipak si tako nešto jedno ministarstvo ne može priuštiti. Prije će biti kako je riječ o propustu, kako si vole tepati, karijernih diplomata koji nažalost više vode računa samo o svojoj karijeri. Zbog njih i takvog njihovog odnosa prema strankama i onima koji ih plaćaju događaju se i reakcije ogorčenih naših sugrađana. Stoga još jednom pozivamo državne službenike i namještenike i osobito političare da se konačno urazume i počnu raditi svoj posao savjesno i odgovorno u interesu svih građana, a ne samo vlastitih. U konkretnom slučaju glavna tajnica vijeća Europe mora biti svjesna da je predstavnik Hrvatske u ovom tijelu, a ne raznoraznih lobija i dogovora ispod žita koji su joj to ipak omogućili. Možda se trgnu i brojni kulturni atašei i gospodarski savjetnici kojima vrvi naša diplomacija ali koristi su beznačajne. Izgleda kako je naša diplomacija ipak najveći izvor domaćih političkih kadrova što je također vrlo znakovito.

Pripremajući se za skorašnje parlamentarne izbore započela je prilagodba  sjedišta Stranke umirovljenika u središtu grada Zagreba ... (opširnije)

S velikim zanimanjem i interesom pratili smo javne istupe Darija Juričana alias Milana Bandića u predizbornoj ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

  Ovih smo dana svjedoci kako se vodi rasprava o skupocjenim menijima koji su predviđeni za ... (opširnije)

Službeni podatak kako su mirovinski fondovi koji brinu o našim novcima koje izdvajamo u II mirovinski ... (opširnije)

Nakon izvjesnog zatišja ponovno se u medijima plasiraju informacije kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić nema šanse i ... (opširnije)

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, ... (opširnije)

Zanimljivo je kako se nakon još jednog izbornog poraza u vladajućoj stranci ne događa ništa. U ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)