Izborna skupština u Osijeku

Željko Gašparović jednoglasno izabran za predsjednika Gradske organizacije Stranke umirovljenika (SU-a) grada Osijeka

U srijedu, 01. lipnja 2016. godine u nazočnosti povjerenika SU-a za Osječko-baranjsku županiju Pave Milekića, Josipa Srakića i Nedeljka Dominkovića povjerenika SU-a za gradove Valpovo i Belišće, te predsjednika Udruge umirovljenika „Sveti Rok“ Osijek  Ivana Vukmana i predsjednice Udruge invalida rada „Duga“ Osijek Kate Kačić održana je u prostorijama gradske četvrti Donji grad, Izborna skupština Gradske organizacije Stranke umirovljenika Osijek.

Nakon intoniranja Lijepe naše i odavanja počasti svim preminulim hrvatskim braniteljima, članovima SU-a i žrtvama palim za Republiku Hrvatsku od prvog spomena njenog imena do danas, predložena su radna tijela i dnevni red, a potom se za riječ javio Pavo Milekić koji je tom prigodom rekao:

Poštovani stranački prijatelji, Dame i gospodo,

Poštovani predstavnici Udruge umirovljenika sv. Rok i Udruge invalida rada Osijeka

Uvaženi gosti!

Dozvolite mi da Vam prenesem pozdrave predsjednika SU-a gospodina Lazara Grujića i da vas sve skupa pozdravim kao povjerenik SU-a za Osječko-baranjsku županiju i zahvalim vam se na odazivu i podršci koju ste nam svojim dolaskom ukazali. Ova Izborna skupština na kojoj su danas nazočni i naši dragi prijatelji, predstavnici Udruge  umirovljenika Sv. Rok i Udruge invalida rada Osijek je potvrda da smo na pravom putu.  Stranka umirovljenika čini sve veće izborno tijelo hrvatskih glasača i predstavlja novu političku snagu u Republici Hrvatskoj. Stoga vjerujem da će nam se u Stranci umirovljenika uskoro pridružiti i mnogi umirovljenici i članovi umirovljeničkih udruga grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i da ćemo zajedno, još jače i snažnije znati zastupati interese sadašnjih i budućih umirovljenika. Da smo na pravom putu dokaz je da danas Stranka umirovljenika ima u gradu Belišću svog zamjenika predsjednika Gradskog vijeća i svoje članove u 6 odbora i komisija tog gradskog vijeća.

I na kraju, dozvolite mi da sa ovoga mjesta javno uputim poziv svim umirovljenicima, građankama i građanima grada Osijeka da nam se pridruže, kako bismo zajedničkim snagama, na načelima morala, istine i pravednosti, te ljubavi prema svojoj domovini Hrvatskoj, izborili bolju, sigurniju i sretniju budućnost svojoj generaciji i generaciji umirovljenika koja dolazi.

Za bolju, sigurniju i sretniju budućnost umirovljenika!  Živjeli.

Skup je u nastavku pozdravio i gospodin Ivan Vukman, predsjednik Udruge umirovljenika Sv. Rok Osijek.

Izborna Skupština je nakon toga nastavila sa radnim dijelom te jednoglasno izabrala novo vodstvo Gradske organizacije Stranke umirovljenika Osijeka:

• Za Predsjednika je izabran Željko Gašparović

• Za zamjenika predsjednika izabran je Marko Vrček 

• Za Potpredsjednike Krešimir Barišin, Vanja Mladenović i  Pero Samac

• Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Kata Kačić, Blaženka Jovanovski  i Dušan Pilipović.

Po završetku Skupštine, u ime izabranih, nazočnima se obratio novoizabrani predsjednik GO SU-a grada Osijeka  Željko Gašparović koji je tom prigodom rekao slijedeće:

Zahvaljujem se u ime izabranih na ukazanom povjerenju i vjerujem da ćemo, u vremenu koje je pred nama, zajedno, uz Vašu pomoć to povjerenje i opravdati.

Zalagat ćemo se za politički dijalog sa svim političkim strankama u gradu Osijeku, a osobito sa srodnim umirovljeničkim strankama i umirovljeničkim udrugama.

Kao najveće biračko tijelo danas, držim da je potrebno još aktivnije nastaviti sa ostvarivanjem naše umirovljeničke programske politike.

Držim da će SU u gradu Osijeku biti predvodnik borbe protiv osiromašivanja umirovljenika i boriti se za bolji život cjelokupne umirovljeničke populacije. Biti ćemo predvodnik borbe za pomoć teško pogođene, obespravljene, ponižene, opljačkane i osiromašene umirovljeničke populacije i pridonositi povoljnijem materijalnom i društvenom položaju umirovljenika i svih ostalih svojih sugrađana. Uvjeren sam da ćemo u tome i uspjeti, poštovanje“.

Obraćanjem novoizabranog predsjednika GO SU-a Osijek zaključen je rad izborne skupštine, te je za prisutne članove i goste organiziran skromni domjenak.

Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" srdačno ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim ostalim našim sugrađanima upućujemo čestitku povodom predstojećih blagdana. (opširnije)

Stranka umirovljenika je u procesu izgradnje nove stranice, a što se tiče situacije u stranci, došlo ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz tradicionalni pozdrav Hristos se rodi! (opširnije)

STRANKA UMIROVLJENIKA s osjećajem zahvale podupire vrijednu i punu ljudskosti pokrenutu inicijativu načelnika općina: Murter-Kornati, Tisno, Pirovac ... (opširnije)

Brojni članovi Stranke umirovljenika aktivni su i u brojnim udrugama pa se tako veliki broj naših ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim ostalim našim sugrađanima upućujemo čestitku povodom predstojećih blagdana. (opširnije)

U subotu, 19. prosinca održana je konstituirajuća sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika u narednom četverogodišnjem mandatu. Uz ... (opširnije)

U skladu sa statutarnim odredbama i preporukama nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u subotu, 12. ... (opširnije)

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke ovogodišnja redovna - izborna skupština Stranke umirovljenika držat će se u ... (opširnije)