Novogodišnji domjenak u Petrinji

Gradska organizacija SU-a Petrinja na čelu sa svojim predsjednikom Anđelkom Hrupačkim uspješno je organizirala Novogodišnji domjenak na kojeg su naravno uz članstvo pozvali i mnoge goste, uglavnom predstavnike gradskih i općinskih organizacija SU-a sa područja Sisačko Moslavačke županije među kojima i predsjednika ŽO SU Sisačko Moslavačke županije Rajka Mladenovića, predsjednika GO SU Garešnice gospodina Siniša Glavaš, predsjrdnik OO SU Dvor, Janko Milaković, Dogradonačelnik Petrinje Milan Herceg, itd.

Pozivu se odazvao predsjednik SU-a i koordinator BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ koji je na domjenak uz suprugu stigao i sa svojim zamjenikom. Domjenku je prisustvovao predsjednik DSU-a i član Nacionalno vijeća za umirovljenike i starije osobe gospodin Milivoj Tičarić, te uz ostale goste moramo spomenuti i dogradonačelnik Petrinje gospodina Milana Hercega.

Domjenak je prigodnim riječima otvorio predsjednik petrinjske organizacije SU-a Anđelko Hrupački pozdravivši sve članove stanke i goste prvo izvijestivši o lokalnim aktualnostima i djelovanju stranke te nagovijestivši još intenzivniji rad u izbornoj godini.

Skupu se obratio predsjednik DSU-a gospodin Milivoj Tičarić koji je u ime svoje stranke članice koalicije pohvalio dosadašnji rad BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ te izrazio pohvale glede osnivanja Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe nagovijestivši puni doprinos DSU-a u svim slijedećim aktivnostima koje predstoje u izbornoj godini uz uvjerenje u dobar izoborni rezultat, te uz lijepe želje za novu 2011. završio voje kratko obraćanje.


Zamjenik gradonačelnika Petrinje gospodin Milan Herceg se zahvalio na pozivu, zaželio svim nazočnim sve najbolje za 2011. godinu te izrazio želju za daljnju uspješnu suradnju na gradskoj razini.

Kako to biva i običaj skupu se prigodnim riječima obratio i predsjednik SU-a i koordinator BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ gospodin Lazar Grujić koji je još jednom istaknuo iznimno uspješan rad tijekom 2010. godine koji je između ostalog rezultirao da je SU konačno dobio stranačke prostorije u samom Zagrebu što će omogućiti daljnji uzlet kako SU-a tako i same koalicije BLOK „Umirovljenici zajedno“ koja je u vrlo kratkom periodu postala treća politička snaga u RH sa tendencijom daljnjeg rasta popularnosti posebno kod umirovljeničke populacije.

Dodirnuo se u svom izlaganju dakako i sve žešćih napada na SU i BLOK „Umirovljenici zajedno“ koji sve češće dolaze od nekih predstavnika „Kukuriku“ koalicije što bi po svemu moglo značiti kako je projekt dijeljenja umirovljenika na crvene i plave propao jer „crveni“ očito nisu polučili očekivani efekt jer im umirovljeničko biračko tijelo svakim danom sve manje vjeruje, a istovremeno se jasno potvrdilo da ne postoje ni oni takozvani plavi koji su se njihovoj teoriji priklonili desnoj opciji.

BLOK „Umirovljenici zajedno“ izlazi na parlamentarne izbore 2011. godine sa svojom listom i ta je činjenica izgleda dobrano uzdrmala nečije planove kojem je očito bio cilj razbiti umirovljeničko biračko tijelo kako bi sa istim mogli manipulirati kao što to rade već punih 20 godina. Kako stvari stoje napadima na BLOK „Umirovljenici zajedno“ samo su povećali naš rejting koji po nekim analizama svakim danom jest bliži poziciji koja će omogućiti i komforno stvaranje stabilne parlamentarne većine.

Naravno da je i ovaj puta još jednom naglašeno kako o nikakvim koalicijama kako sa SDP-om tako ni sa HDZ-om neće biti govora niti ikakvih pregovora prije održavanja odnosno završetka parlamentarnih izbora. Tek nakon održanih parlamentarnih izbora i poznatog mandatara ili mandatarke će koalicija BLOK „Umirovljenici zajedno“, i opet s obzirom na ostvareni izborni rezultat, tek biti u poziciji a potom i odlučiti hoće li moči ili pak htjeti sudjelovati u pregovorima za stvaranje parlamentarne većine i izvršne vlasti. Čvrst je stav BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ da će se učiniti doslovno sve kako bi se u mandatnom razdoblju za umirovljenike ostvarili značajni pomaci ka poboljšavanju umirovljeničkog standarda, a to već je svima jasno možemo samo uz jedan snažan gospodarski zamah i mirovinsku reformu.

BLOK „Umirovljenici zajedno“ će ka cilju što bržeg ostvarenja prosječne mirovine za puni radni staž u visini 70% od prosječne plaće predložiti i konkretne mjere i aktivnosti koje svojim efektima mogu polučiti naše zacrtane ciljeve i biti će mo spremni surađivati samo sa onima čiji programi u navedenom kontekstu budu kompatibilni sa našima… završio je svoje izlaganje predsjednik SU-a i koordinator BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ gospodin Lazar Grujić zaželjevši svim kako prisutnima tako i svim ljudima dobre volje sretnu i uspješnu 2011. godinu.

Uz članove stranačke tamburaške skupine koji su vodili računa o dobroj svirci i vrhunskom štimungu pokazao se i više no odličnim kuharom čobanca sam predsjednik gradske organizacije gospodin Hrupački koji će po reakcijama odnosno oduševljenju svih dobrom „papicom“ koju je pripremio, ali i jednoglasnom „odlukom“ prisutnih sve morati ponoviti ….

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)