OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU HSU

Dobri vojak Hrelja...

Tek što je prošao koji mjesec kako se udobno i bezbolno premjestila u oporbeni dio Sabora, Hrvatska stranka umirovljenika odjednom se probudila! Predsjednik HSU Silvano Hrelja dramatično najavljuje na konferenciji za novinare peticiju, prikupljanje potpisa protiv povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja, a najavio je i refrendum. Odsustvo do buđenja dobrog vojaka Hrelje trajalo je 12 godina, prošla su vremena koegzistencije u tri prošle vlade, vrijeme je za presudnu oporbenu bitku.  Pripremite olovke i papire, stiže peticija!

Vlada neka samo uplati 350 milijuna kuna koje lani nije platila bivša Vlada i sustav može funkcionirati na razini od 70 kuna za policu“ – prostodušno će Hrelja razjasniti na presici.Ta izjava potvrđuje koliko je bipolarna politika HSU svih ovih godina sudjelovanja u vlasti.  Gdje je on bio dok se nakupljao dug Bivše Vlade? Kako je to sam objasnio u jednom TV razgovoru, kao bivši sindikalac nije mogao postati ministar rada i mirovinskog sustava jer bi to značilo obračun s njegovim kolegama iz sindikata. To bi za njega bilo „otprilike samoubojstvo“. Stoga je sačuvao svoj život te iz pozadine „predano radio“ u interesu umirovljenika. Privid „uspjeha“ kojim se povremeno hvalio, glumeći jedinu pravu umirovljeničku opciju, raspršilo je prošlogodišnje izvješće Europske komisije – mirovine u Hrvatskoj najniže su u EU, tek 37 posto u odnosu na prosječnu plaću radnika. Nakon punog radnog staža, 65-godišnjem umirovljeniku prihod će pasti na 55 posto njegove posljednje plaće!To je uvjerljivo najveći pad standarda u Europi...

Na poziv Stranke umirovljenika da zajedno nastupimo na izborima Silvano Hrelja nije htio dogovor niti suradnju između umirovljeničkih opcija, to je za njega „proliveno mlijeko“. U medijima je tvrdio da je svima nama nudio potpredsjednička mjesta u HSU, stavljajući nas na razinu političkih uhljeba željnih funkcija, no ispao je vlastohlepniji od svih nas. U Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe koje je pokrenula i osnovala Stranka umirovljenika, nudili smo mu vodeću ulogu, što je odbio i nazvao nas „klubom ptica pjevica“, a na sve inicijative s drugih strana arogantno se otresao, glumeći pritom žrtvu kojoj druge stranke „kradu glasove“ i smišljeno razbijaju homogenost umirovljeničke opcije. Danas, isti taj Silvano Hrelja gromko najavljuje peticiju, nada se i referendumu, vjeruje u uspjeh ove političke akcije, poziva građane, umirovljenike da daju svoj potpis protiv većih cijena dopunskog osiguranja.

Još jednom, pažljivo je odabrao bitku uoči svojih unutarstranačkih izbora, navukavši plašt žestokog oporbenjaka, no kao dobri vojak Koalicije odradit će i svoju epizodnu ulogu i izboriti još jedan mandat predsjednika stranke. A peticija ako uspije, dobro je, ako ne, opet dobro. Onako još bunovan nakon 12 godina spavanja, pronaći će krivce u svima drugima, odraditi neku političku žalopojku i vratiti se oporbenom spokoju svoje unosne mu zastupničke plaće i raznih privilegija.                                                                                                                                                  

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)