Opasno naginjanje HSU-a ili…

Zanimljivo je jučer bilo pogledati na dnevniku nov@tv posljednje rezultate istraživanja rejtinga stranka, političara kao i za sada poznatih koalicijskih blokova.

Ne čudi stoga što rejting premijerki i predsjednici HDZ-a pada jer je pozicija vladajućih uvijek najteža budući su izvrgnuti kritici svih, a ako k tome dodamo i niz problema koji su stalno otvoreni, poput nezaposlenosti, pada BDP-a, povećanje zaduženosti, neriješena privatizacija brodogradilišta, nezadovoljstvo seljaka, korupcijske afere, rast cijena energenata, problemi sa susjedima (Slovenija) , teškoće sa otvaranjem poglavlja u pregovorima sa EU, realni pad mirovina i plaća što dovodi do općeg pada životnog standarda stanovništva itd… onda doista drugačije i ne može biti.

….. no mogli bi smo slobodno kazati da čudi činjenica kako je razlika u rejtingu između oporbe i vladajućih s obzirom na sve navedeno ipak „premala“, od svega nekoliko postotaka koji se kreću unutar statističke greške, što pak otvara niz pitanja, pa i o kvaliteti same oporbe koja obzirom na opće stanje doista realno može očekivati preuzimanje vrućeg krumpira „vlasti“ nakon slijedećih parlamentarnih izbora…. pa kada god oni bili. No „veliki“ će o tome sami za sebe a mi će mo se malo pozabaviti sa nekoliko detalja koji su možda nekima promakli, a vezani su za „penziće“.

HSU je po navedenoj anketi došao na potporu birača od 3,9 % što je po svim do sada odrađenim anketama Pulsa u zadnjih godinu dana skoro pa najmanji rejting ….. i koji je vrlo blizu onom koju već duže vrijeme prezentira jedna druga agencija, Promocija puls, po čijim anketama HSU za mjesec svibanj ima potporu biračkog tijela od 2,8 %. Bilo kako bilo uzevši u obzir oba rezultata, za zaključiti je da politika koju provodi HSU odnosno njeno vodstvo na čelu sa predsjednikom Silvanom Hreljom ne nailazi na plodno tlo kod birača, a mi samo dodajemo da se tako nešto moglo i očekivati od trenutka kada su javno izašli sa budimo blagi pa kažimo „nespretnom“ ocjenom kako umirovljenici nisu briga HSU-a već cijelog društva,….. odnosno nekog drugog kako su birači odnosno umirovljenici mnogi zaključili.

Rezultat je takve, očito pogrešne politike i masovna pojava „bijega“ odnosno prelazak cijelih ustrojstvenih oblika iz HSU-a u SU, a time posredno i u BLOK „Umirovljenici zajedno“ koji je svakim danom sve masovnije prihvaćena opcija za sve umirovljenike. Posljednji prelazak članstva odnosno cijelih organizacija HSU-a se upravo ovih dana odigrao u Virovitičko Podravskoj županiji u kojoj je ni manje ni više no pet cijelih organizacija prešlo u SU. Tako nešto bi doista moralo zabrinuti svako ozbiljno vodstvo bilo koje stranke.

Za primijetiti je isto tako bilo i to da usprkos čestom pojavljivanju HSU-a na sastancima „kukuriku koalicije“ istih pak nigdje nema zajedno pri istraživanju popularnosti koalicije, već se po pravilu HSU uvijek izostavlja, a da se istovremeno kao parlamentarna stanka ne pribraja bloku predvođenom HDZ-u…. što je i razumljivo ako se uzme u obzir da je HSU navedenu koaliciju napustio prošle godine te time po svemu sudeći na duži rok zatvorio vrata za povratak u istu. Politikom približavanja HNS-u podrazumijeva i politički kompromis odnosno određeno odmicanja od osnovnih interesa samih umirovljenika što će sa svakom novom anketom kao posljedicu svakako imati i daljnji pad popularnosti HSU-a, stoga je za pretpostaviti da će realnim sagledavanjem svih činjenica i kod HSU-a vrlo skoro doći do bitnih promjena u traženju koalicijskih partnera odnosno još uvijek očekivanog približavanja jedinstvenoj umirovljeničkoj opciji BLOK „Umirovljenici zajedno“…..…..

Stoga i ne bi trebao biti težak odgovor na pitanje gdje su u anketama iskazani rezultati za birače koji će na slijedećim izborima poduprijeti umirovljeničku opciju???

Gdje je dakle onih 1,1 milijun umirovljenika koji u jednom dijelu realno predstavljaju i više no potencijalno biračko tijelo zajedničke umirovljeničke liste????

Čekaju,

strpljivo čekaju da se u anketama, a i izbori su jedna od njih, pojavi….

BLOK „Umirovljenici zajedno“

......a nakon toga više ništa neće biti isto!!

Koordinator - BLOK „Umirovljenici zajedno“

Predsjednik SU

Lazar Grujić dipl.oec.

TAGOVI:

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)