Opasno naginjanje HSU-a ili…

Zanimljivo je jučer bilo pogledati na dnevniku nov@tv posljednje rezultate istraživanja rejtinga stranka, političara kao i za sada poznatih koalicijskih blokova.

Ne čudi stoga što rejting premijerki i predsjednici HDZ-a pada jer je pozicija vladajućih uvijek najteža budući su izvrgnuti kritici svih, a ako k tome dodamo i niz problema koji su stalno otvoreni, poput nezaposlenosti, pada BDP-a, povećanje zaduženosti, neriješena privatizacija brodogradilišta, nezadovoljstvo seljaka, korupcijske afere, rast cijena energenata, problemi sa susjedima (Slovenija) , teškoće sa otvaranjem poglavlja u pregovorima sa EU, realni pad mirovina i plaća što dovodi do općeg pada životnog standarda stanovništva itd… onda doista drugačije i ne može biti.

….. no mogli bi smo slobodno kazati da čudi činjenica kako je razlika u rejtingu između oporbe i vladajućih s obzirom na sve navedeno ipak „premala“, od svega nekoliko postotaka koji se kreću unutar statističke greške, što pak otvara niz pitanja, pa i o kvaliteti same oporbe koja obzirom na opće stanje doista realno može očekivati preuzimanje vrućeg krumpira „vlasti“ nakon slijedećih parlamentarnih izbora…. pa kada god oni bili. No „veliki“ će o tome sami za sebe a mi će mo se malo pozabaviti sa nekoliko detalja koji su možda nekima promakli, a vezani su za „penziće“.

HSU je po navedenoj anketi došao na potporu birača od 3,9 % što je po svim do sada odrađenim anketama Pulsa u zadnjih godinu dana skoro pa najmanji rejting ….. i koji je vrlo blizu onom koju već duže vrijeme prezentira jedna druga agencija, Promocija puls, po čijim anketama HSU za mjesec svibanj ima potporu biračkog tijela od 2,8 %. Bilo kako bilo uzevši u obzir oba rezultata, za zaključiti je da politika koju provodi HSU odnosno njeno vodstvo na čelu sa predsjednikom Silvanom Hreljom ne nailazi na plodno tlo kod birača, a mi samo dodajemo da se tako nešto moglo i očekivati od trenutka kada su javno izašli sa budimo blagi pa kažimo „nespretnom“ ocjenom kako umirovljenici nisu briga HSU-a već cijelog društva,….. odnosno nekog drugog kako su birači odnosno umirovljenici mnogi zaključili.

Rezultat je takve, očito pogrešne politike i masovna pojava „bijega“ odnosno prelazak cijelih ustrojstvenih oblika iz HSU-a u SU, a time posredno i u BLOK „Umirovljenici zajedno“ koji je svakim danom sve masovnije prihvaćena opcija za sve umirovljenike. Posljednji prelazak članstva odnosno cijelih organizacija HSU-a se upravo ovih dana odigrao u Virovitičko Podravskoj županiji u kojoj je ni manje ni više no pet cijelih organizacija prešlo u SU. Tako nešto bi doista moralo zabrinuti svako ozbiljno vodstvo bilo koje stranke.

Za primijetiti je isto tako bilo i to da usprkos čestom pojavljivanju HSU-a na sastancima „kukuriku koalicije“ istih pak nigdje nema zajedno pri istraživanju popularnosti koalicije, već se po pravilu HSU uvijek izostavlja, a da se istovremeno kao parlamentarna stanka ne pribraja bloku predvođenom HDZ-u…. što je i razumljivo ako se uzme u obzir da je HSU navedenu koaliciju napustio prošle godine te time po svemu sudeći na duži rok zatvorio vrata za povratak u istu. Politikom približavanja HNS-u podrazumijeva i politički kompromis odnosno određeno odmicanja od osnovnih interesa samih umirovljenika što će sa svakom novom anketom kao posljedicu svakako imati i daljnji pad popularnosti HSU-a, stoga je za pretpostaviti da će realnim sagledavanjem svih činjenica i kod HSU-a vrlo skoro doći do bitnih promjena u traženju koalicijskih partnera odnosno još uvijek očekivanog približavanja jedinstvenoj umirovljeničkoj opciji BLOK „Umirovljenici zajedno“…..…..

Stoga i ne bi trebao biti težak odgovor na pitanje gdje su u anketama iskazani rezultati za birače koji će na slijedećim izborima poduprijeti umirovljeničku opciju???

Gdje je dakle onih 1,1 milijun umirovljenika koji u jednom dijelu realno predstavljaju i više no potencijalno biračko tijelo zajedničke umirovljeničke liste????

Čekaju,

strpljivo čekaju da se u anketama, a i izbori su jedna od njih, pojavi….

BLOK „Umirovljenici zajedno“

......a nakon toga više ništa neće biti isto!!

Koordinator - BLOK „Umirovljenici zajedno“

Predsjednik SU

Lazar Grujić dipl.oec.

TAGOVI:

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)