Mrsić odgovorio Hrelji: HSU se nije protivio najavama o produljenju radnog vijeka

Dodaje i da Hrvatska neće imati problema s komisijom jer nam predstoji ulazak u proces ocjene adekvatnosti mirovine s duljinom života.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić odgovorio je Silvanu Hrelji, predsjedniku HSU-a, koji ga je nedavno prozvao za političku kratkovidnost, oportunizam i izostanak dijaloga.
Prema Hreljinim riječima, preporuke Europske komisije o pomicanju dobne granice na odlazak u mirovinu na 67 godina posljedica su upravo takvog ponašanja. Mirando Mrsić pak ističe da se HSU nije protivio najavama o produženju radnoga vijeka. Dodaje i da Hrvatska neće imati problema s komisijom jer nam predstoji ulazak u proces ocjene adekvatnosti mirovine s duljinom života.

"U devetom mjesecu prvi put ćemo ući u taj proces i vrlo jasno će se vidjeti da hrvatski građani žive pet godina kraće nego građani Europske unije. S druge strane, imamo vrlo visoku nezaposlenost, osobito mladih, usklađujemo dob za odlazak u mirovinu žena i sve su to naši argumenti zašto smatramo da bi 2030. tek trebalo početi s pomicanjem dobi za odlazak u mirovinu", istaknuo je ministar Mrsić, javlja HRT.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)