Zagrebačke igre s kvorumom

Nakon najava predsjedničke kandidature gospođe Kolinde Grabar Kitarović te spremnosti na prijevremene parlamentarne izbore, koalicija koju predvodi HDZ otvara i treći front na političkoj sceni – onaj zagrebački. To se, naime, može zaključiti prema najnovijim izjavama Andrije Mikulića u razgovoru za Večernjak 9. lipnja. 2014. god. Šef zagrebačkog HDZ-a i član Predsjedništva stranke, odlučno se i kritički postavio protiv aktualne vlasti Milana Bandića u metropoli, što se može objasniti velikim porastom potpore birača (oko 50 posto) u Zagrebu u odnosu na prošlogodišnje EU izbore. Naslov teksta je više nego jasan: HDZ će istodobno rušiti Kukuriku vlast u državi i Bandića u Zagrebu.

Vjetar u leđa HDZ-u daju šest osvojenih mandata u Europskom parlamentu, unatoč upozorenjima opreznijih analitičara koji su uvijek tvrdili da ne treba uspoređivati izbore za EU parlament s izborima za hrvatski Sabor. Izbori u kojima je cijela država jedna izborna jedinica drukčiji su od glasanja u 12 jedinica, razlikuju se interes i izlaznost birača, D Hondtova matematika računanja mandata može biti dobar sluga ali i neprijatelj, dok zahuktale ankete pokazuju još uvijek značajnu prevagu lijevih stranaka na političkoj sceni. Potencijalnu, dakako, ali ipak prevagu nad desnim centrom, koji je u određenim segmentima više desno nego centar...

Disonantnih tonova ili, najblaže rečeno, nejasnoća ima i unutar Velike koalicije HDZ-a, u Zagrebu ponajprije u konzistentnosti nastupa u Skupštini Grada Zagreba. Prisjetimo se nedavne šetnje čelnika BUZ-a Milivoja Špike natrag u skupštinski kvorum, iako je iz zajedničkog bojkota klubova HDZ-a i SDP-a bilo jasno da su protiv prevelikog iznosa za otkup nekretnina na produžetku Branimirove ulice. Kako je BUZ koalicijski partner HDZ-a, ostaje nejasno zašto je ipak podržao gradonačelnika Bandića, protivno željama kluba kojem pripada? Štoviše, to i nije prvi takav slučaj napadaja samostalnosti čelnika BUZ-a….

Neki su novinari pronicljivo zaključili da je bila presudna Špikina lojalnost gradonačelniku zbog radnog mjesta u gradskoj ustanovi za upravljanje sportskim objektima, dok je kontroverzni čelnik BUZ-a to objašnjavao svojim pravom na glasanje po . Sjedenje na dvije stolice nije mu narušilo objektivnost. Ono što na kraju ponajviše zbunjuje je izostanak sankcija za oglušivanje na odluku kluba HDZ u Zagrebu. Ili to možda HDZ ima specijalca koji ruši zagrebačku vlast iznutra?

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)