Velika koalicija s HDZ-om? Ne dolazi u obzir, oni kradu i zapošljavaju preko veze

ZAGREB -Premijer Zoran Milanović gostovao je u emisiji 2 u 9Romana Bolkovićana Jabuka TV-u gdje je progovorio o nedavnoj smjeni ministra financijaSlavka Linića.

Kazao je da nije istina da je sukobnjegai Linića počeo još u vrijeme kada je smijenjeni ministar u intervjuu Globusu iznio ideju da predsjednik Vlade ne bi smio biti na mjestu predsjednika stranke. Ustvrdio je da je to stara priča koju neki uporni ponavljaju, a onda je dodao da razdvojenost dviju pozicija nije uobičajena u europskim državama. Naveo je da ih je njemački SPD razdvojio te da je baš zbog toga ta stranka danas u krizi.

Požalio se i da već nekoliko mjeseci od "nekih pojedinaca" prima poruke preko medija, što mu je neprihvatljivo. "Premijera preko medija nitko ne smije ucjenjivati, ni iz Vlade ni iz stranke", rekao je.

Aferu Spačva, koju je razotkrio Jutarnji list, a zbog koje je ministar Linić platio funkcijom, Milanović je u intervjuu nazvao "nesretnim slučajem" do kojega je, kako kaže, s Linićem komunicirao kao i s ostalim članovima kabineta - odlično.

Osvrnuo se i na kritike koje su mu stigle iz tzv. riječkog lobija SDP-a. Kazao je da on nije ni riječki, ni osječki, ni zagrebački, nego hrvatski premijer.

Ponovno se obrušio na HDZ, nazivajući tu stranku konzervativcima iz sredine 20. stoljeća, koji vode huškačku politiku protiv manjina. O mogućnosti stvaranja velike koalicije s HDZ-om rekao je da takva mogućnost ne postoji.

- S ovakvim HDZ-om to nije moguće. Kradu diplome, zapošljavaju preko veze...Sve je to krađa - rekao je premijer.

Progovorio je i o reprogramiranju tj. otpisu duga građanima.

- Naći ćemo način reprograma za ljude s dugovima do 10 tisuća kuna koji su blokirani. Takvih je oko 150 tisuća - poručio je Milanović

- Bankama ne se isplati ići u dugotrajne i skupe procese radi takvog duga, a ljudi su zbog njih socijalno ugroženi - dodao je.

- Kamate na štednju neće imati efekt na prosječnog građanina jer će oporezivane biti samo velike ušteđevine - pojasnio je premijer te je dodao kako do 12 tisuća kuna prihoda od kamata na štednju neće biti oporezivo. Osim toga dodao je i kako će kamate na štednju oporezivati po stopi od 12 posto. - Taj porez imaju sve europske države. Naša će biti najmanja na svijetu - rekao je Milanović

Kada su u pitanju predstečajne nagodbe za Milanovića je bitno da su one transparentne.

- To je dobra stvar koja može nanijeti i štetu ako se ne radi dobro. Zato su tu sudovi. Na sto predstečajni nagodbi može biti nekoliko u kojima su se dogodile greške, ali ništa

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)