Sabo: Nisam odlučio hoću li se kandidirati za gradonačelnika

Na inzistiranje novinara da bude konkretniji, Sabo je kazao kako mu treba nekoliko dana za konačnu odluku ali i kako je jedino moguća njegova nezavisna kandidatura za gradonačelnika Vukovara.

Donedavni vukovarski gradonačelnik, saborski zastupnik Željko Sabo (SDP) rekao je u petak novinarima kako još nije donio odluku hoće li se kandidirati za novi gradonačelnički mandat, istaknuvši pritom da je za njega jedino moguća nezavisna kandidatura, ali da konačnu odluku o tome hoće li se kandidirati ne želi donijeti bez dogovora s obitelji.

Novinari su Sabi postavili pitanje hoće li se kandidirati u petak, nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma između vukovarskog SDP-a i HNS-a za prijeveremene izbore za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara, kojemu je Sabo nazočio.

"Na svako vaše pitanje o kandidaturi za gradonačelnika, mogu vam poručiti da sam ohrabren ovom koalicijom i još nisam donio odluku da ću se kandidirati, ali hvala dragom Bogu, zdravlje me dobro služi i još ću malo sačekati da vidim sve ono što treba sagledati", izjavio je Sabo.

Na inzistiranje novinara da bude konkretniji, Sabo je kazao kako mu treba nekoliko dana za konačnu odluku ali i kako je jedino moguća njegova nezavisna kandidatura za gradonačelnika Vukovara.

"Sigurno neću biti kandidat HDZ-a ili Stožera za obranu Vukovara. Jednostavno ne mogu okupiti obitelj. Morate shvatiti da još uvijek nisu otkriveni počinitelji napada na moju suprugu pretprošle godine. Sigurno je da biti gradonačelnik grada Vukovara iz političke opcije iz koje sam ja, izaziva određene nemire u nekim ljudima. Ne znam tko je napao moju suprugu, ali sigurno da ja nisam, kao što neki pričaju", rekao je Sabo.

Građane Vukovara je pozvao da daju podršku koaliciji SDP-HNS ocijenivši kako jedino ta koalicija jamči stabilnost Vukovara.

Sabo se ujedno zahvalio Vladi na odluci da s dva milijuna kuna ove godine finacira suzbijanje najezdu komaraca u Vukovaru.

Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara bit će odlukom Vlade održani 15. lipnja. Vijeće je raspušteno, a gradonačelnik opozvan jer nije u zakonskom roku usvojen gradski proračun.

Budući da do izbora neće biti završen sudski postupak koji se protiv Sabe vodi zbog optužbi za pokušaj podmićivanja dvoje vijećnika kako bi poduprli SDP u Gradskom vijeću, stav je stranke da Sabo neće biti kandidat SDP-a.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)