SU i HSU: Prvi zajednički projekt dnevni boravak za starije i nemoćne - Složni i operativni

Do kraja mjeseca dvije umirovljeničke stranke, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) i Stranka umirovljenika (SU), na lokalnoj razini potpisat će sporazum o suradnji na osnovi čega će, ističu, istupati zajedno i boriti se za prava umirovljenika na različitim razinama.

To je posebno zanimljivo jer je SU prije desetak godina nastao upravo “odcjepljenjem” od HSU-a. “Svjesni smo kako nas ova razjedinjenost slabi, što se očitovalo i u slabijim rezultatima na lokalnim izborima od očekivanih. No, ipak su naše dvije opcije uspjele ući u Gradsko vijeće, HSU s dva, a SU s jednim vijećnikom, a participiramo i u gradskoj vlasti i već neko vrijeme istupamo zajedno, ponajprije po pitanju umirovljeničkih problema. Upravo dovršavamo tekst službenog sporazuma o suradnji, na temelju kojega bismo radili zajedno ne samo međusobno, nego i s drugim umirovljeničkim opcijama i udrugama, poput Matice umirovljenika, ako to oni budu željeli, naravno”, govori Drago Šerić, predsjednik osječkog HSU-a.

S njim se slaže i drugi glavni inicijator Dragutin Medvidović, predsjednik osječkog SU-a, koji također, kao i HSU, u Osijeku okuplja približno 900 članova. “Nema smisla nastupati više odvojeno, jer to nikome nije u interesu. Stvaramo zajedničku platformu, a pozivamo na suradnju sve zainteresirane”, kaže Medvidović. Prvi zajednički projekt, najavljuju, bit će im otvaranje dnevnog boravka za starije i nemoćne osobe u Županijskoj 11, u prostoru veličine 94 kvadrata. “Ostale osnovne smjernice su nam borba za proširenje kapaciteta Doma umirovljenika, zatim otvaranje dnevnih boravaka za starije i nemoćne osobe po gradskim četvrtima, pokretanje hospicija za umiruće osobe koje su puštene iz bolnice, potom božićnice i uskrsnice za umirovljenike i slično. Vjerujemo da ćemo na ovaj način biti mnogo efikasniji i bolji”, zaključuje Šerić. T. Levak

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)