Juraj Fofonjka na čelu GO SU Orahovica

Uz nazočnost predsjednika SU-a Lazar Grujića i brojnih gostiju i članova Osnivačke Skupštine danas je u Virovitičko – Podravskoj županiji osnovana GO SU Orahovica.

Osnivačku Skupštinu otvorio je predsjednik inicijativnog odbora Juraj Fofonjka te pozdravio goste, stranačke kolege iz susjedne županije Osječko Baranjske iz koje je stigao predsjednik ŽO SU i potpredsjednik SU-a Dragutin Pukleš te predsjednik gradske organizacije SU Osijeka Ivan Jakobljević, povjerenik za Virovitičko - Podravsku županiju Ivan Kovačević, te predsjednici još nekoliko općinskih i gradskih organizacija.

Gosti su svi redom pozdravili osnivanje novog ustrojstvenog oblika te Osnivačkoj skupštini zaželjeli uspješan rad, a predsjednik je u svom kratkom obraćanju pojasnio trenutnu situaciju na političkom planu glede odnosa umirovljeničkih udruga i stranaka prema udruživanju svih u BLOK „Umirovljenici zajedno“ što se uz izuzetak jedne političke stanke odvija na iznimno visokom stupnju suglasnosti i odlučnosti da se zajedničkim snagama izborimo sami za svoju poziciju u političkom životu Hrvatske.

Da umirovljenici danas imaju svojih 5 do 10 saborskih zastupnika ne bi nam se događalo da uvijek budemo na repu događaja i uvijek oni za koje se naprosto nema dovoljno, a nema jer su se u prethodnih dvadeset godina drugi brinuli o nama. Došlo je vrijeme da o sebi odlučujemo sami, i kada sam već u Orahovici, dodao je Grujić, iskoristiti ću priliku te pozvati trenutno najpoznatijeg hrvatskog umirovljenika i bivšeg predsjednika RH, gospodina Stjepana Mesića da nam za početak da potporu u našem nastojanju ka ujedinjenju svih umirovljenika,.. i naravno da ne isključujemo mogućnost i za više od toga, no tada bi doista bili prejaki… zaključio je Lazar Grujić uz pljesak nazočnih.

U nastavku radnog dijela je izabrano i vodstvo GO SU Orahovica i to:

Predsjednik, Juraj Fofonjka

Zamjenik prdsjednika: Drago Lazić

Predsjedništvo: Zlatko Mesić, Pavo Marko, Branko Zec, Zvonko Rajković, Gojko Nikolić, Milan Dropulja i Sulejman Šahinović.

Nadzorni odbor, Ivo Božićković, Ivica Gužvić i Mirjana Čandrlja

Sud časti, Mirko Mirojević, Tihomir Smiljanić, Danijel Čandrlja

Tajnik, Pavo Marko, ružice Kneginje 7, 33515 Orahovica mob: 098 1980 883

Nas koncu se i novoizabrani predsjednik Juraj Fofonjka obratio nazočnima kojima se zahvalio na izboru te obećao kako ne kani biti statist već će uz suradnike dati sve od sebe biti aktivan u gradskoj politici. Ne vodi se grad samo tako da se pred izbore održi nekoliko akcija već se rad za svoj grad mora očitovati svakodnevno, a ne povremeno radi mazanja očiju biračkom tijelu. Želim primijeniti pravila igre EU jer radeći i živeći u Austriji gdje sam proveo dobar dio svog života vlada pravilo da se sve postiže poštenim radom za razliku od mnogih koji su na ovim prostorima do svega što imaju stigli na vrlo upitan način.

Uraditi će mo sve da se položaj umirovljenika poboljša u okviru mogućnosti gradskog proračuna, a posebnu zahvalu izrazio je vlasniku i osoblju Hotela Ružica koji su uz veliko razumijevanje omogućili u svojim prostorima odražavanje ove osnivačke Skupštine uz doista simbolične cijene.

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)