Izvještajna skupština - Odražana je izvještajna skupština Stranke umirovljenika.

Dana 09.11.2013. u Zdencima je održana izvještajna skupština Stranke umirovljenika.

Skupštinu je otvorio predsjednik stranke G Lazar Grujić, pozdravio delegate i goste.

Poslije obračanja gostiju skupština je otpočela sa radom prema utvrđenom dnevnom redu.

U uvodnom izlaganju predsjedavajućeg i uz pisane materijale provedena je analiza izbornih rezultata, na proteklim lokalnim izborima. U okviru analize delegatii su iznosili svoje spoznaje i podnosili informacije sa terena a u cilju podizanaja rejtinga stranke.

U nastavku rada, uz pojašnjenje potrebe popunjavanju predsjedništva, naglasivši da su neki članovi predsjedništva nakon lokalnih izbora napustili stranku ili su podnijeli ostavke na funkciju iz razloga slabog izbornog rezultata, pristupilo se imenovanju predsjednika Glavnog odbora i glasnogovornika stranke .

Sagledavajući političku situaciju, i odnos snaga na političkoj sceni RH odlučeno na koji način se spremati za EU parlamentarne izbore, za izbore u Sabor RH koji će se održati 2015.godine , na koji način pristupati razgovorima i mogućim koalicijama, kolika nam je potreba raditi na zajedničko nastupu sa drugim umirovljničkim opcijama.

Obzirom da je iza nas i kontrola financijskog poslovanja stranke podnešena su izviješća o obavljenoj financijskoj reviziji, rezultatima revizije i o financijskom planu za 2014. godinu.

U okviru ovih izviješča i NO je podnio svoje izviješće. Nalaz Državnog ureda za reviziju je pokazao kako smo poslovali u skladu sa zakonom , te smo dobili bezuvjetno mišljenje

Uvodno obrazloženje o Programu rada stranke za razdoblje 2014. – 2017. Godinu podnio je predsjednik stranke ukazavši na temeljne smjernice i pravce djelovanja stranke kroz Program rada. Nakon uvodnog izlaganja predsjednik je otvorio raspravu i pozvao delegate Izvještajne skupštine da se uključe i svojim prijedlozima dopune plan rada za nevedeni period.Usvojen je plan rada za period 2014-2017 pod nazivom: Ciljevi i mjere pomoći umirovljenicima, nezaposlenima i siromašnim u Republici Hrvatskoj.

Uz financijskii plan i izviješće o službenim putovanjima, sjednica je privedena kraju.

Uz prijateljsko druženje a u organizaciji naših stranačkih kolega i domaćina iz Virovitičko -podravske županije možemo reći da je zajednički zaključak da smo unatoć problemima koji su bili u proteklom periodu izašli jači i odlučniji.


Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" srdačno ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim ostalim našim sugrađanima upućujemo čestitku povodom predstojećih blagdana. (opširnije)

Stranka umirovljenika je u procesu izgradnje nove stranice, a što se tiče situacije u stranci, došlo ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz tradicionalni pozdrav Hristos se rodi! (opširnije)

STRANKA UMIROVLJENIKA s osjećajem zahvale podupire vrijednu i punu ljudskosti pokrenutu inicijativu načelnika općina: Murter-Kornati, Tisno, Pirovac ... (opširnije)

Brojni članovi Stranke umirovljenika aktivni su i u brojnim udrugama pa se tako veliki broj naših ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim ostalim našim sugrađanima upućujemo čestitku povodom predstojećih blagdana. (opširnije)

U subotu, 19. prosinca održana je konstituirajuća sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika u narednom četverogodišnjem mandatu. Uz ... (opširnije)

U skladu sa statutarnim odredbama i preporukama nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u subotu, 12. ... (opširnije)

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke ovogodišnja redovna - izborna skupština Stranke umirovljenika držat će se u ... (opširnije)