Jastrebarsko, službeno predstavljen kandidat za gradonačelnika koalicije HDZ-HSS-SU - Pred više od dvije stotine uzvanika sinoć je u Centru za kulturu u Jastrebarskom predstavljen kandidat za gradonačelnika Jastrebarskog Miljenko Pavlaković. Uz podršku t

Glavna zadaća Miljenka Pavlakovića i koalicije triju stranaka nakon dolaska na vlast bit će Jasku iz perspektivnog grada pretvoriti u grad gospodarstva, poljoprivrede, turizma, grad u kojem će se stvoriti nova radna mjesta i u kojem će ljudi htjeti živjeti. – Politika sadašnje vlasti dovela nas je do činjenice da Jaska ima najmanje zaposlenih u Zagrebačkoj županiji, ali i da je izgubila više od 800 stanovnika između dva popisa. – rekao je sinoć Miljenko Pavlaković i nastavio –To moramo promijeniti! Potaknuti ćemo jaskansko gospodarstvo, naše domaće poduzetnike i obrtnike, ali i poljoprivrednike i pomoći im u dostizanju konkurentnosti. Pomoći ćemo im i u dobivanju subvencija i to kroz poduzetnički centar koji će biti servis jaskanskom gospodartvu, mjesto gdje će svi moći doći po savjet i po pomoć. Proračunom ćemo garantirati i tako pomoći jaskanskim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima u procesima javne nabave, ali i osigurati kreditni fond sa posebno prihvatljivim programima. Pavlaković je posebnu pažnju dodijelio povratu bivše vojarne gradu. – Škola i vrtić, sportski centar, prostori za udruge i vatrogastvo, ali i rekreacijski centar budućnost su jaskanske vojarne koja propada zadnjih godina, a koja je neprocjenjiv neiskorišteni potencijal. Mi znamo kako taj potencijal iskoristiti i to ćemo i napraviti! – istaknuo je Pavlaković. Program koalicije HDZ-a, HSS-a i SU-a jamči Jaski razvoj turizma i iskorištavanje izvrsnog geoprometnog položaja, a cilj je privući turiste na Plešivičku vinsku cestu i potaknuti poljoprivrednike da domaće proizvode nude gostima.

Jedna od točaka programa i ideja vodilja koalicije jest osnaživanje mjesne samouprave i dodatna decentralizacija vlasti. – Sredstva prireza moraju pripadati mjesnim odborima koji će sami odlučiti o radovima u svojoj sredini, a mi ćemo im pomoći kod kapitalnih projekata. Svaki stanovnik najbolje zna što je potreba u sredini u kojoj živi i u našoj politici neće gradonačelnik odlučivati koji poljski put će se popraviti. – kazao je Pavlaković koji se na kraju predstavljanja programa dotakao mladih. Najavio je dodatna ulaganja u školstvo, poticaje za gradnju ili kupnju prve nekretnine i naglasio projekt koji će mladima najviše značiti – Jasku ćemo pretvoriti u sveučilišni grad. U suradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Zagreba u Jasku ćemo dovesti veleučilište i pomoći mladima u njihovu obrazovanju.

Snaga triju stranaka garancija je uspjeha na predstojećim lokalnim izborima, ali i garancija razvoja Jaske nakon izbora. – Jaska mora bolje, a mi znamo kako! – zaključio je sinoć Pavlaković.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)