Kukuriku koalicija odlučnim koracima prema komunizmu - Doista, ili je Vladi slijedeći Prvi travanj nešto uranio ili misle da smo već svi zreli za Vrapće

Doista nikoga ne želimo uvrijediti, vrle ministre i Vladu RH posebno, ali predložiti ono što predlaže ministrica kulture u svezi uvođenja novog poreza na javnu TV je doista izvan svake pameti i da budemo brutalno iskreni, to je potpuni idiotizam.Ovakva se ili slična glupost očekuje uglavnom prvog travnja, no kada ga netko lansira danas kao neki ozbiljan prijedlog o kojem bi se trebala provesti i neka rasprava onda je sasvim umjesno pitanje da li je u ovom slučaju ipak netko „slučaj“ za vrlo ozbiljno „promatranje“.

Ne samo što je dosadašnja TV pretplata već sama po sebi vrlo upitna, i to ne samo glede opravdanosti naplate već posebno distribucije tako prikupljenih sredstava budući sve što se tim haračem sakupi ide samo nacionalnoj TV kući koja bi temeljem takvog financiranja trebala biti javni servis. O tome koliko je uistinu naša nacionalna „dalekovidnica“ servis onih koji je plaćaju suvišno je trošiti riječi, no kako stvari stoje ni to što nam već sada otimaju bez ikakvog suvislog razloga im po svemu sudeći nije dovoljno pa su neki mudraci smislili način kako još dublje zavući ruku u prazne džepove građana. Puno poštenije da ne kažemo pravednije bi bilo da oni nama plaćaju za to što godinama trpimo njih i njihovo maltretiranje.

I onda ničim izazvani kao grom iz vedra neba… plaćati će navedeni porez svi sukladno primanjima i to bez obzira imaju li televizor ili ne,gledaju li uopće nacionalnu dalekovidnicu ili ne što je čak i u svjetskim razmjerima nezabilježeno briljantan prijedlog, čak toliko da doista zavrjeđuje pažnju stručnjakaiz određene Ustanove.Ipak, sam prijedlog koliko god redikulozan bio možda „potakne“ i neke druge kolege Kukurikavce da krenu istom logikom pa recimo predlože da oni sa većim primanjima plaćaju razmjerno veću cijenu za plin, struju, grijanje…. i tako sve redom.Možete zamisliti kako bi to izgledalo kada bi npr. upravo predlagaču ovog poreza stigao račun trostruko do peterostruko veći za grijanje, plin, struju itd od računa koji bi npr stizali radnicima kojima je prosječna plaća tri do pet puta manja od one saborske ili ministarske. Možda bi im i onu papicu koju u saborskom restoranu ili restoranima u svojim ministarstvima plaćaju desetak ili nešto malo više kuna trebalo naplatiti sa bar još jednom dodatnom nulom….Možda bi tek tada shvatili što neki od njih ovakvim nebuloznim prijedlozima rade svojim sugrađanima, onima kojima kako premijer kaže nisu ništa obećali pa ih shodno tako mudrom izjavom nisu mogli ni iznevjeriti.

Doista, ili je Vladi slijedeći Prvi travanj nešto uranio ili misle da smo već svi zreli za Vrapće.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)