Otvoreno pismo ministru Liniću i Kukuriku koaliciji - Što građanima znači pojeftinjenje bundi i automobila kada im treba kruha?

Sa suzama u očima, radosnicama dakako, umirovljenici su kao sto duboko vjerujem i svi ostali građani diljem lijepe naše konačno dočekali jednu radosnu vijest, onu vašu o pojeftinjenju nekih „za široke mase važnih artikala“. Čuvši kako će konačno nešto i pojeftiniti radi nižih trošarina, i to „drastično“, je vijest koja je izazvala oduševljenje širokih masa što sam na svoje oči vidio, u prvom redu onih umirovljeničkih i nezaposlenih, kao i svih drugih socijalno ugroženih kojih je svaki dan sve više zahvaljujući mudroj Kukuriku politici.

Ma možete li uopće zamisliti oduševljenje neke Barice, Marice, Jože ili Stipe, dakle umirovljenika ili radnika kada se i sami uvjere da će već od Nove godine bundu od nerca moći kupiti za koju tisuću EUR-a jeftinije. a tek da će za neki zlatnu ogrlicu, dijamante ili neko drugo drago kamenje moći kupiti osjetno jeftinije no do sada. Možda čak sve navedeno bude i toliko pojeftinilo da ni obiteljsku zlatninu i srebrninu više neće „trebati“ prodavati u bescjenje samo radi preživljavanja. A tek luksuzni automobili od sto ili više tisuća EUR-a, zamislite čak i njih će konačno „moći“ i to za osjetno nižu cijenu kupiti svaki penzić i radnik.

Zamislite uvaženi ministre Liniću koliko će sa ovim pojeftinjenjima biti oduševljen čak i penzić što nakon 40 godina rada, (npr. kao profesor u školi), i sa već godinu dvije staža u prikupljanju praznih boca po kontejnerima kada bude shvatio da može kupiti novi automobil S klase puno jeftinije no do ada jer će biti smanjene trošarine… pa zar nije za svaku pohvalu što će sada neka bijesna mećka ili Audi sa cijenom od sto ili više tisuća EUR odjednom biti jeftiniji za možda i desetak ili više tisuća EUR…. Ma možete li gospodine Liniću uopće zamisliti kako izgledaju razdragana lica preko milijun umirovljenika prosječnom mirovinom od cca 2.200,00 Kn i još više djelatnika sa prosječnom plaćom od 5.500,00 Kn. Njihovoj radosti kao što se i očekivali očito neće biti kraja jer će ubuduće na luksuz plaćati osjetno manje trošarine, i sve to u skladu sa trošarinama kakve nas čekaju ulaskom u EU!?

I dobro ste prije neki dan vi vaš premijer ili tko već kazali kako nema nikakvih valjanih razloga ne izjednačiti se doslovno u svemu sa EU što znači da je po vašoj logici potpuno u redu da cijene struje, plina, grijanja, hrane itd. itd. budu u razini onih koje su i u bogatim zemljama EU… Hm, Da ministre Liniću, nema ako će plaće i mirovine biti u prosjeku EU, ali nisu kao što i sami znate, a „zločesti“ bi kazali da su i u nedostižnom zaostatku.

Ministre Liniću, što građanima uopće znači pojeftinjenje bundi od nerca, jeftinijeg zlatnog nakita, dragog kamenja ili bijesnih automobila kada im većini treba doslovno samo kruha svagdašnjeg.Želite li nakon svega poštovani ministre još kazati i kako nije u redu što vas kritiziraju zbog toga što od dolaska na vlast uporno otimate siromašnima kako bi oni bogati bili još bogatiji. Kako vam je očito uzor „Super Hik“, još samo trebate kazati kako nam je dobro ali mi toga očito još nismo svjesni.Ministre Liniću, građanima trebaju samo snošljive cijene svega što ste drastično poskupjeli, radnici žele samo svoju zarađenu plaću, nezaposleni posao, a umirovljenici mirovinu dostatnu za život dostojan čovjeka. O skupom nakitu, bundama, dragom kamenju ili bijesnim autima nitko od njih i ne pomišlja a kamo li razmišlja… naravno, izuzev vas, povlaštene kaste koja će i ubuduće sve navedeno moći kupiti još jeftinije… a račun !?

Zar mislite da će te kao i do sada račun moći ispostaviti radnicima i umirovljenicima… !?

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)