SU - Održana Izborna skupština za graqd Vukovar

Stranka umirovljenika širi jedra po Vukovarsko-srijemskoj županiji, pa je tako 13. kolovoza održana Izborna skupština za grad Vukovar.

Kako je stranka umirovljenika prihvaćena govori i činjenica da su među brojnim gostima bili:i predsjednici,Udruge Mađara, Udruge Austrijanaca i Nijemaca, Udruge „Bijela golubica“, Društva „Hrvatska žena“ kao i stranački gosti: predsjednik GO SU grada Iloka Jaroslav Masarini, predsjednik GO SU grada Osijeka i dopredsjednik stranke Drago Medvidović, predsjednik ŽO Brodsko-posavske županije Vinko Kuzmić, povjerenik SU Osječko-baranjske županije Ivica Glavaš, povjerenik za Vukovarsko-srijemsku županiju Saša Šnajder i kao gost na Izbornoj skupštini gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo.

Za predsjednicu GO SU grada Vukovara izabrana je Mirjana Zošak, za zamjenika Dragoljub Savanović, za potpredsjednike izabrani su Blaženka Šafarik, Bosiljka Galović, Vlasta Biogradlija, za nadzorni odbor izabrani su Eržebet Benak i Ankica Škalec a za zapisničara izabrana je Zdenka Savanović.

Gosti u svome obraćanjupodržali su Izbornu skupštinu na čelu sa predsjednicom Mirjanom Zošak. Govorili su o specifičnosti grada Vukovara o ranama koje grad nosi od Domovinskograta, razvoju grada u kulturnom, a posebno u gospodarskom razvoju izaželjeli uspjeha u radu svim članovima SU i prepoznatljivost i ustrajnost u borbi za umirovljenička prava.

Na kraju Izborne skupštine izabrana predsjednica Mirjana Zošak obratila se riječima:

Zalagat ćemo se za dostojanstven život umirovljenika i ne samo njih nego svih građana Republike Hrvatske, zalagat ćemo se za socijalnu državu i državu u kojoj svi građani imaju jednaka prava. Biti ćemo otvoreni prema svim strankama posebice onima koji imaju sličan program. Kako su umirovljenici najbrojnije biračko tijelo važno je da budemo ujedinjeni svi u jednu stranku od Iloka do Dubrovnika i tako ujedinjeni u jednu snagu smo nepobjedivi. Naša budućnost i budućnost naše djece ovisi i o nama i stoga imamo odgovornost i moralnu obavezu da stvorimo uvjete za bolji život svima. Nećemo obećavati bajke jer priče iz bajki su zanimljive ali i neostvarive. Možemo i moramo uspjeti u nastojanju da osiguramo život dostojan čovjeka i zato je važno da istupamo u što većem broju jer tako omasovljeni sigurna sam dolazimo do svoga cilja. Zato čvrsto uhvatimo kormilo u svoje ruke i plovimo prema pobjedi.

Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" srdačno ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim ostalim našim sugrađanima upućujemo čestitku povodom predstojećih blagdana. (opširnije)

Stranka umirovljenika je u procesu izgradnje nove stranice, a što se tiče situacije u stranci, došlo ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz tradicionalni pozdrav Hristos se rodi! (opširnije)

STRANKA UMIROVLJENIKA s osjećajem zahvale podupire vrijednu i punu ljudskosti pokrenutu inicijativu načelnika općina: Murter-Kornati, Tisno, Pirovac ... (opširnije)

Brojni članovi Stranke umirovljenika aktivni su i u brojnim udrugama pa se tako veliki broj naših ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim ostalim našim sugrađanima upućujemo čestitku povodom predstojećih blagdana. (opširnije)

U subotu, 19. prosinca održana je konstituirajuća sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika u narednom četverogodišnjem mandatu. Uz ... (opširnije)

U skladu sa statutarnim odredbama i preporukama nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u subotu, 12. ... (opširnije)

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke ovogodišnja redovna - izborna skupština Stranke umirovljenika držat će se u ... (opširnije)