Prema dnu brzinom slobodnog pada

Zacijelo će naša Vlada biti predmet dugogodišnjeg proučavanja ne samo ekonomsko – političkih stručnjaka već i onih koji se bave nekim posve drugim znanostima, psihologijom posebno.Naime lakoća sa kojom naši vrli političari obrazlažu svoje konstantne neuspjehe od dolaska na vlast još se jedino može mjeriti sa posljedicama koje nas čekaju jer je i više no očito da će mo uskoro tresnuti o pod i to brzinom slobodnog pada. Što se to sa tim ljudima događa da ne razumiju ni najjednostavnije ekonomske pojmove i njihove međusobne odnose nije nam poznato, no da štedjeti ne može onaj koji nema ništa je jasno i posljednjoj budali,… nekim da, ali Vladi i dalje ne.

Iz mjeseca u mjesec konstantan pad osobne potrošnje nije po podacima Državnog zavoda za statistiku prekinula ni turistička sezona, a podatak da je pad u lipnju čak 5% je sam po sebi naprosto zastrašujuć. Vlada dakle u moru istih ima još jednu potvrdu da vodi potpuno pogrešnu gospodarsku politiku ili bolje je kazati kako je uopće nema. Ovaj pad osobne potrošnje dakako smanjuje i domaću proizvodnju, a sve prethodno navedeno u konačnici rezultira samo još većim brojem onih koji će sa radnom knjižicom završiti na zavodu za nezaposlene.

Ako se podsjetimo da u srpnju, dakle početkom špice turističke sezone nije došlo do smanjenja broja nezaposlenih u odnosu na lipanj, pa onda tome u isto vrijeme dodamo konstantni pad osobne potrošnje, onda nije teško zaključiti kojom brzinom i kakvi bi se sve događaji mogli odviti završetkom turističke sezone odnosno početkom jeseni. Ova Vlada očito je ili ne zna ili, što još ne želimo ni pomišljati, ne želi pokrenuti domaću proizvodnju, a jasno je da bez jake domaće (proizvodnje) ekonomije nema opstanka ni države. Uzmemo li uz prethodnonavedeno u obzir i da smo vanjskim zaduženjem vrlo blizu visini godišnjeg BDP-a onda nam nije teško zaključiti i da će takvom zaduživanju uskoro doći kraj. A onda kako kaže Linić pozivamo MMF… no ne kaže da bi glavni razlog za to pozivanje bila njihova nesposobnost a ne stvarna potreba.

A što nam to netko drugi može ili treba uraditi u našoj „kući“ a da mi sami za to nismo sposobni?? Zar građani nisu dali povjerenje Kukurikavcima zato jer su kazali da znaju, a ne zato da umjesto njih probleme rješava MMF?? U istom kontekstu nam naprosto nije jasno kako se to nekome „tko zna od kuda“ isplati uzeti u koncesiju npr. i naše auto putove a nama samima se taj isti posao ne isplati???Kako to da koncesionari ili kupci raznih naših „Telekoma“ redom zarađuju ogromni novac na onom što su građani – porezni obveznici financirali a da se nama samima to ne isplati??Ako imamo Vladu koja je nesposobna onda je sasvim jasno da je treba mijenjati, a ako je građani nisu u stanju mijenjati onda se ne treba čuditi ako istima jednog dana ne padne na pamet i da cijelu Hrvatsku daju u koncesiju… dakle sve što treba samo da je njima dobro.

Ne kaže se uzalud da svaki narod ima vlast baš onakvu kakvu zaslužuje…. OK, mi možda i još malo lošiju, no opet takvu kakvu kao narod koji ju je birao i zaslužujemo.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)