Nesposobnost Vlade ili stvaran višak djelatnika

Nema dana a da u medijima ne iskoči poneka vijest kao je u još jednoj tvrtci dijelom ili u pretežno u državnom vlasništvu postoji višak djelatnika koje po već viđenom scenariju treba žurno transferirati na zavod za zapošljavanje, ili pak ako se radi o nekom „sretniku“, možda i u prijevremenu mirovinu.

Naprosto je nevjerojatno da baš u svakoj tvrtci postoji „višak“ djelatnika, a još je nevjerojatnije da se istovremeno zapošljavanje novih. Ako krenemo od brojnih državnih institucija onda se svi dobro sjećamo koliko su izborni pobjednici glasno vikali kako u svima postoji enormni višak djelatnika od kojih mnogi doslovno niša ne rade, i kako će se tom problemu odmah prići beskompromisnim rješenjima. Ne da nakon šest mjeseci državne institucije nisu smanjile broj uposlenika već ih je po nekim informacijama značajno povećala. Da paradoks bude još veći Kukuriku koalicija je smjenu - primopredaju vlasti shvatila doslovno kao potpunu eliminaciju „poraženih“ da bi doveli „svoje“ pri tome otišavši toliko daleko da se čak i „čistačica“ ubrajala u odlazeće da bi na ista mjesta postavili „svoje“, ali i u još većem broju. U već spomenutoj primopredaju (čitaj podjeli plijena) čime se Kukuriku koalicija isključivo bavi već mjesecima najagilniji su se pokazali HNS-ovci koji su se izjednačili sa SDP-om po kadrovima koje su instalirali doslovno svugdje.

No zaokupljeni svojom podjelom plijena Kukuriakvci nisu ni primijetili da je u prethodnih šest mjeseci u mnoštvu tvrtki u kojima su kadrovirali „ognjem i mačem“ došlo u ozbiljne poslovne probleme, neke i na rub stečaja ili su u njega već uplovili uz posljedicu stvaranja sve veće rijeke onih koji završavaju na ulici bez ikakve nade da će uskoro naći novi posao. Nije li školski primjer za klasičnu Hrvatsku tragediju i u tome da još prošle godine iznimno uspješna Podravka prekonoćnom smjenom Uprave i NO već ove godine, dakle samo nekoliko mjeseci od postavljanja nove Uprave, izađe sa podatkom o negativnim trendovima te kako imaju cca 1500 ljudi viška, tj. novih kandidata – očajnika koji će ili bi trebali završiti na ulici ostajući bez egzistencije. Kakav to uopće premijer treba biti čovjek da naciji iz same Podravke javno poručuje kako je konačno politici u upravljanju „državnim poduzećima“ došao kraj smiješeći se uz svog stranačkog kolegu poslušnika kojeg je netom postavio za predsjednika Uprave.

Da se ne radi o tragičnoj istini definiranoj kroz poražavajuće poslovne rezultate u samo nekoliko mjeseci njegova upravljanja bilo bi sve to doista smiješno, no ovako se mora javno postaviti pitanje premijeru i o njegovim krajnjim namjerama. Ako su u jednoj uzornoj kompaniji kao što je Podravka bila sve do smjene vlasti u samo nekoliko mjeseci pozitivne trendove uspjeli preokrenuti u negativne onda nije teško zaključiti zašto su redom svi negativni trendovi i kada se govori o nacionalnom gospodarstvu.

Ako se iz dana u dan samo povećava broj onih koji su navodni višak bez ikakve nade da će to prestati, onda je jasno da ova Vlada nema apsolutno nikakvo rješenje za zaustavljanje negativnih trendova a kamo li za neka suvisla kojima bi se trasirao put ka opravku.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)