Ministar poduzetništva i obrta odnosno ničega

Možete li uopće zamisliti da neki naš ministar suočen sa svojim neznanjem i nesposobnosti da išta napravi to obrazloži velikom mudrolijom kako je sve loše što nam se događa glede poduzetništva i obrta posljedica krize u svijetu odnosno u EU pa dok se tamo u „crnom svijetu“ zajedno sa EU nešto ne promijeni na bolje ni mi ne trebamo očekivati neki pomak.

Da ovako nešto kaže ministar turizma još bi i nekako imalo smisla jer doista umnogome ovisimo o gostima iz svijeta odnosno EU-a, ali kad ovako nešto kaže ministar poduzetništva i obrta onda se doista moramo zabrinuti ne samo za budućnost hrvatskog poduzetništva i obrt. Po svemu sudeći ministru još nitko nije rekao, pa čak nitko ni od hrpe stranačkih savjetnika, kako naša gospodarska odnosno poduzetnička kriza gotovo da nema nikakve veze sa krizom u svijetu odnosno u EU, ali i te kako ima sa nama samima odnosno onime što se događa u Hrvatskoj. Umjesto da se uhvati posla i pod hitno eliminira jasne elemente izražene antipoduzetničke klime Marasovo ministarstvo se posljednjim izjavama pridružilo ostalim ministarstvima vrišteći u isti glas kako će nam eto biti bolje već u zadnjem kvartalu ove godine odnosno u prvom slijedeće, jer eto još uvijek, kako kaže, „žanjemo ono što je radila prethodna Vlada“.

Ako će mo i samo površno analizirati danu izjavu odnosno opravdanje ministra Marasa onda dolazimo do dva jednostavna i poražavajuća zaključka. Prvi za ministra koji kaže kako nam neće biti bolje sve dok ne bude bolje u EU, a da to doslovno ničim ne potkrijepi što bi u ovom slučaju bila i nemoguća misija, Vlada odnosno Sabor treba odmah opozvati jer dotični i više no očito uopće ne zna niti razumije što mu je posao. Tvrditi u istoj izjavi kako će nam biti bolje u posljednjem kvartalu ove i u prvom iduće godine samo potvrđuje prethodno jer ispada da ministar pojma nema kako će se i kada riješiti domaći problemi koji pritišću poduzetništvo ali očito zna kada će se kriza riješiti u svijetu odnosno u EU…. Da čovjek ne povjeruje kakvog to genijalnog stručnjaka Kukuriku Vlada ima za međunarodnu ekonomiju.

O tome da česte izmjene raznih zakona, povećanje PDV-a, cijena goriva, struje, plina, cestarina itd itd djeluje destimulativno na poduzetništvo i obrt ministar Maras ni riječi nije rekao mada sve navedeno jest produkt rada baš njegove Vlade i upravo ono što umnogome doprinosi ukupnoj antipoduzetničkoj klimi u RH.

Što uostalom očekivati od ministra koji nema ni dana radnog staža u poduzetništvu ili obrtu. To što je diplomirao 1999. , pa na godinu (2000.) postao predsjednik foruma mladih SDP-a ga je očito učinilo toliko sposobnim da već 2001. bude direktor HOC-a Bjelolasica….

Nastavak je već povijest tako slična mnogima koji se bore za jednake šanse svima, a ne samo njima!

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)