Vlada konačno priznala da u 6 mjeseci nije uradila ništa

Da ne stoji uzalud ona kako o nečijem radu najbolje govore sama djela autora „samohvale“ pobrinula se i Vlada RH koja je svojim kratkim video uratkom pod naslovom „Što znate o prvih 6 mjeseci vlade?“ javnosti konačno predstavila sva svoja dosadašnja postignuća. Jest da bi u ovom slučaju za njih bilo puno bolje da su šutjeli, no kako njihov PR očito iz nepoznatog razloga nešto mora raditi, odlučili su se na ovo javno obznanjivanje kojim su više no jasno i sami potvrdili kako u šest mjeseci svoje vladavine nisu gotovo ništa dobrog uradili.

Hvaliti se kako su ukinuli povlaštene mirovine naprosto ne odgovara istini jer se u stvari radi samo o nekim sitnim modifikacijama temeljem kojih nitko od i do sada povlaštenih kategorija nije isključen. To što će u buduće biti nešto manji iznos tih mirovna baš i nije nešto za hvalisanje. Hvaliti se manjim državnim proračunom se osim ove Vlade doista nitko u svijetu ne hvali jer to ujedno znači i otvoreno priznanje kako nacionalna ekonomija stagnira odnosno pada. Kako je svaka nacionalna ekonomija naslonjena na politiku Vlade, jasno je da ovime i sama Vlada priznaje svoju nesposobnost glede pokretanja posrnulog hrvatskog gospodarstva, a istovremeno se hvaliti se nekim poboljšanim punjenjem proračuna jest opet jasan znak da Vlada svoju nesposobnost u sferi gospodarske politike kompenzira povećanim poreznim opterećenjem svojih građana. Floskula o manjem proračunu radi manjeg zaduživanja je puko bacanje pijeska u oči građanima budući je logika upravo suprotna, dakle manji proračun znači i manje sredstva za sve korisnike, pa tako i za mirovine, a to u konačnici znači samo novi pad standarda i dakako novo zaduživanje.

Tvrditi pak da su oni – Kukurikavci zaslužni za usklađivanje mirovina odnosno povećanje istih je obična neistina, a istina je da je Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe sporazum sa navedenim posljedicama postiglo još prošle godine sa prethodnom Vladom, kao i to da je dotadašnji dodatak na mirovinu priključen osnovici, kao i još niz drugih pogodnosti za radnike i umirovljenike. Ova Kukuriku Vlada je pak navedeno usklađivanje, a realno znači i određeno povećanje mirovina brzopotezno kompenzirala nerazumnim povećanjem cijena struje, vode i plina što je ne samo anuliralo navedeno povećanje mirovina, već ju realno dodatno osjetno umanjila. Kada ovome dodamo i povećanje cijena javnog prijevoza, hrane, lijekova itd. onda nije lako zaključiti kako umirovljenici u posljednjih dvadesetak godina nikada nisu bili u težoj situaciji. U istom kontekstu o navodnom smanjenju liste čekanja u bolnicama možemo se samo gorko nasmijati budući je i sam ministar zdravlja to opovrgnuo već više puta.

Nema dakle neke posebne potrebe „kvocati“ ovoj Vladi o nepotrebnom podizanju PDV-a, cijenama naftnih derivata, struje, plina, itd itd …. ali i te kako ima u poraznoj činjenici da u njihovim hvalospjevima u prvih šest mjeseci nema doslovno ni traga o nekom pozitivnom pomaku u sferi gospodarstva.

A jasno je i „djeci iz vrtića“ da bez pokretanja nacionalnog gospodarstva nema budućnosti!

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)