HTV Dnevnik 3 od 16.06.2012. - HTV Dnevnik 3 od 16.06.2012.

U Dnevniku 3 HTV-a od 16.06.2012. bilo j eriječi o najvećem rastu inflacije u posljednjih nekoliko godina te padu standarda....Kako se naravno nikada u reportaži ne pokaže sve što je kazano u tekstualnom dijelu prenosimo pitanja i odgovore za gospodina Grujića koordinatora bloka umirovljenici zajedno.

1. Kako komentirate inflaciju i kako će se umirovljenici snaci u sve tezoj gospodarskoj situaciji te sto ce Blok umirovljenika poduzeti po tom pitanju?

Kako u Hrvatskoj inflacija koja je narasla u svibnju ove godine do čak rekordnih 3,9% od 2009. nije produkt neke smišljene socijalne i ili gospodarske politike ove Kukuriku Vlade već upravo obrnuto, odnosno kao posljedica nedostatka ikakvog suvislog razvojnog programa, ili jednostavnije kazano radi njene nesposobnosti, jasno je da ova Vlada polako ali sigurno gubi kontrolu nad ekonomsko socijalnim tijekovima u zemlji što bi za posljedicu moglo proizvesti masovni bunt građanstva sa nesagledivim posljedicama.

Po našoj procjeni to bi se moglo dogoditi već na jesen kada budu počeli stizati prvi računi za plin i struju po novim cijenama koje će po novim obračunima biti daleko veći od najavljivanih.

Ne iznađe li Vlada žurno efikasne mehanizme za ublažavanje tog udara na ionako bijedni standard umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno već ozbiljno razmatra mogućnost poduzimanja niza mjera i aktivnosti koje će poduzetikako bi se sačuvao dignitet hrvatskih umirovljenika koji su ionako već do sad platili preveliku cijenu za mnoge političke promašaje raznih Vlada kroz prethodna dva desetljeća.

Trg Bana Jelačića će u tom slučaju zasigurno biti pretijesan, kao što će i Markov trg žurno tražiti nove ljude……

2. Kako komentirate izjavu premijera Zorana Milanovica?

Već smo se očitovali priopćenjem u kojem smo izrazili naše duboko ogorčenje izostankom empatije premijera Milanovića prema stotinama tisuća ljudi koji doslovno nemaju za kruh. Gospodin izgleda zaboravlja ili što je još puno gore uopće ne zna što mu je premijerski posao. Pa od koga će građani dobiti riječi utjehe i nade u bolje sutra ako neće od premijera RH koji je po funkciji odgovoran za budućnost ove svakodnevnim aferama napaćene zemlje???

Ili je premijer Milanović zaboravio da više nije u oporbi ili on odnosno vladajući doista pojma nemaju što i kako dalje. Što god bilo mislim da im je vrijeme da ozbiljno razmišljaju o tome da se ostave posla kojeg ne znaju raditi i prepuste onima koji to znaju i hoće.

Dosta nam je njihovih demagogija i floskula. U proteklih 6 mjeseci svoje vladavine su pokazali da nemaju nikakvu viziju, red je da i mi njima kažemo da više nemamo ni vremena ni strpljenja za njihovo bauljanje.


Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)