SU - Priopćenje za medije - Završila još jedna cirkuska predstava u režiji Marasović – Jurjević (HDZ – SDP)

Završila još jedna cirkuska predstava u režiji Marasović – Jurjević (HDZ – SDP)

Dujomir Marasović (HDZ) i Marin Jurjević (SDP) su opet odigrali svoju amatersku ili bolje kazati još jednu jeftinu politikantsku predstavu za svoje splićane. Ipak, nakon ove posljednje iz koje je ne/očekivano izostao jedan glumac, ovaj puta glumac iz HDZ-a, bi se barem pristojnosti, političke kulture ili pukog reda trebali ispričati svim građanima Splita.

Koga to ovaj već davno pročitani dvojac političkih atribucija „slona u staklani“ pokušava svojim prozirnim obmanama uvjeriti da su oni iskreni u traženju smjene gradonačelnika Keruma a da im to uporno neki „nekorektni“ vijećnici blokiraju, da bi se pri tome već više puta nekorektno očešali o Stranku umirovljenika i vijećnicu Milicu Cipci…. jer po njihovoj matematici ta nesretna trinaesta ruka je uvijek ruka Milice Cipci, njihova naravno nikada…. no prije ili kasnije svakoj farsi dođe kraj pa je tako došao i ovoj.

Očito je kako su preveliki i preduboki međusobni interesi navedenih aktera u ovoj priči da bi se oni doista međusobno rušili, no kako se približavaju slijedeći lokalni izbori, a rejting svake političke opcije se gradi na percepciji građana odnosno birača tako i oni povremeno moraju proizvesti ovakve igrokaze kako bi se javnosti prikazali borcima za opće dobro. Snijeg koji je početkom mjeseca zameo cijelu Dalmaciju pa tako i Split je samo dobro došao kao povod za novu veliku predstavu u kojoj će si svi akteri još jednom na štetu građana Splita međusobno podizati cijenu.

Kako je sada valjda svima jasno da od referenduma za smjenu gradonačelnika neće biti ništa, što bi se dogodilo i u slučaju da ga je bilo, pozivamo glavne organizatore odnosno režisere navedenog igrokaza Dujomira Marasovića (HDZ) i Marina Jurjevića (SDP) da se sada javno ispričaju svim građanima Splita zbog toga što su ih svojim prozirnim politikantskim igricama pokušali dovesti u zabludu. Tražiti pak da zbog svega navedenog odmah podnesu i neopozive ostavke na svoje političke funkcije ili bar na svoje vijećničke mandate, po onom što su do sada svojim postupcima pokazali, bi očito bilo preoptimistično.

Čeka se dakle novi igrokaz splitske „oporbene elite“ s tim da je tada red za nekoga iz redova SDP-a da bude taj koji će biti „opravdano spriječen“ doći na sjednicu Gradskog vijeća… i tako sve do svibnja 2013. kada će isti likovi pohrliti po nove glasove za nove obmane…

Pitamo građane Splita, DOKLE??Zagreb, 27.02.2012.

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)

Posljednji parlamentarni izbori iznjedrili su političku opciju koja je uglavnom profitirala na kritikama i omalovažavanju rada ... (opširnije)

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u ... (opširnije)

U prekrasnom ambijentu hotela International članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera dočekali su rezultate izbora ... (opširnije)

Motivacijskim govorom u Makedonskoj baraci u Zagrebu za članove i simpatizere Domovinskog pokreta te koalicijskih stranaka s ... (opširnije)

Iz godine u godinu svjedoci smo sve nižih ljudskih strasti koje se manifestiraju kroz politička sučeljavanja ... (opširnije)

Demografski  slom koji je godinama prisutan u Hrvatskoj osobito je izražen u Gorskom kotaru. Stoga je ... (opširnije)

Još manje od tjedan dana dijeli nas od izbora za 10. saziv hrvatskog parlamenta i predizborna ... (opširnije)