BLOK „Umirovljenici zajedno“ treća politička snaga u RH

su se (samo za one koji nas ne prate) preko noći probili u žižu hrvatske političke (javnosti) stvarnosti u kojoj su samo dvije velike stranke sa svojim koalicijskim partnerima plasirane bolje, dočim su svi drugi od kojih su nekih svakodnevno puni mediji, redom iza BLOK-a „Umirovljenici zajedno“.

Članovi i simpatizeri, no zašto ne kazati i sami budući birači koalicije „Umirovljenici zajedno“ su sa neskrivenom oduševljenjem primili rezultate prve ovogodišnje ankete u kojoj se istraživao trenutni rejting već formiranih koalicija i stanaka koje izlaze na slijedeće parlamentarne izbore, a u kojoj su se nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma u prosincu prošle godine prvi puta našla i koalicija „Umirovljenici zajedno“.

Umirovljenici su i pored vrlo malo prostora u medijima koje dobiva BLOK „Umirovljenici zajedno“ ipak u dovoljnoj mjeri prepoznali naš rad i ono na čemu vrlo intenzivno radimo već godinu dana. Ta po prvi puta uspjela akcija ujedinjenja svih stranaka i udruga umirovljeničke preferencije kako bi se konačno pod jednim stijegom odnosno jednom izbornom listom izašli na parlamentarne izbore je ovom anketom potvrdila sve svoje pretpostavke i tako su sami umirovljenici dobili potvrdu da konačno mogu bez ikakvih „dušobrižnika“ polučiti izborni rezultat dostatan za samostalnu i ravnopravnu borbu za očuvanje interesa hrvatskih umirovljenika u Saboru RH.

Važno je ovom prilikom napomenuti i to da jedina važnija stanka umirovljeničke preferencije koja nije u koaliciji BLOK „Umirovljenici zajedno“ jest HSU čiji članovi u posljednjih godinu dana masovno prelaze u Stranku umirovljenika (SU), a time posredno i u BLOK „Umirovljenici zajedno“ o čemu smo u više navrata priređivanjem tiskovnih konferencija, tekstovima na našem portalu, pa i priopćenjima koje je uvijek potpisivao predsjednik SU-a i koordinator BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ gospodin Lazar Grujić dipl.oec. izvještavali i sve relevantne medije u RH. Iščitavati stoga iz netom objavljene ankete da je HSU u mjesecu srpnju tobože doživio neki uzlet može biti samo produkt loše informiranosti, površnog čitanja ankete…. ili… …, no ovaj (ali samo ovaj) puta ipak ćemo stati na ovom „ili“.

Onih 4,4% koji su svoju potporu iskazali BLOK-u „Umirovljenici zajedno“ čime su ga svrstali na treće mjesto i te kako dobro znaju kome su dali svoju potporu, što nije teško shvatiti ako se usporede rezultati iz same ankete u kojoj je gledajući pojedinačni rejting (samo parlamentarnih) stranaka HSU-u u stvari pripisana i potpora koja je išla isključivo BLOK-u „Umirovljenici zajedno“ odnosno nekoj od stranaka iz koalicije BLOK „Umirovljenici zajedno“. Dakle jasno je da je rejting HSU-a ipak i dalje u trendu pada jer anketirani kažu da je od onih „7 %“ pripisanih njima, 4,4 % vlasništvo BLOK-a „Umirovljenici zajedno“. Dakle može im se pripisati samo preostalih 2,6 % što je objektivno i vrlo moguće njihova trenutna vrijednost koja će po svim pokazateljima zasigurno i dalje samo padati.

Nije dakle nikakvo čudo da je BLOK „Umirovljenici zajedno“ zauzeo treće mjesto iza dva velika koalicijska bloka, onog predvođenog SDP-om i drugog predvođeno HDZ-om, no možda ipak u nekoj mjeri iznenađuje upornost nekih koji ovaj rezultat žele ignorirati ili ga pripisati drugome.

Možda nekima ipak ne bi bilo zgorega uzeti u obzir da je BLOK „Umirovljenici zajedno“ do ovog rejtinga od 4,4 % došao bez ičije i ikakve, posebno medijske potpore što samom rezultatu daje još više na samoj težini. Nama je ipak od svega najbitnije da nas birači, posebno naši umirovljenici, svaki dan i u sve većem broju percipiraju kao svoje jedine i iskrene predstavnike pa ma koliko se neki trudili, sa ili bez namjere, pokazati to na način koji ne odgovara činjenicama.

Skromni smo,

znamo što hoćemo i znamo kako to ostvariti.

BLOK „Umirovljenici zajedno“ će i dalje marljivo raditi na svojoj daljnjoj prepoznatljivosti kod umirovljeničkog biračkog tijela stoga su rezultati takvog rada koje sa punim pravom očekujemo nešto što nam doista nitko neće moći uskratiti, kao što nije ni do sada

……a ignorirati nas može tko god i koliko god hoće.

Koordiantor

BLOK „Umirovljenici zajedno“

Lazar Grujić dipl. oec.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)