Dragutin Pukleš na čelu ŽO SU Osječko – Baranjske županije

SU je i u Osječko Baranjskoj županiji na svojoj osnivačkoj Skupštini ustrojila svoju županijsku organizaciju. Uz nazočnost većine delegata jednoglasno je za predsjednika izabran Dragutin Pukleš bivši saborski zastupnik i dojučerašnji povjerenik SU-a za Osječko Baranjsku županiju.

Osnivačkoj Skupštini nazočili su predsjednik ŽO SU Sisačko Moslavačke županije Rajko Mladenović i tajnik SU-a Milivoj Špika kao izaslanik predsjednika SU-a Lazara Grujića.

Nakon intoniranja himne i minute šutnje, Dragutin Pukleš u svojstvu povjerenika ŽO SU-a je u uvodnom dijelu pojasnio razloge osnivanja ove županijske organizacije krtko se dotaknuvši mnoštva problema koji tište sve umirovljenike, te samim time i potrebu za njihovo kvalitetno organiziranje. Upravo je osnivanje i ove ŽO SU-a još jedan korak na putu ka cilju jačanja umirovljeničke političke opcije koja bi konačno trebala u ime umirovljenika izboriti se za njihov status.

Rajko Mladenović, predsjednik ŽO SU Sisačko Moslavačke županije je zaželjevši uspješan rad osnivačkoj skupštini posebno naglasio potrebu okupljanja svih umirovljenika pod isti stijeg jer samo tako ujedinjeni mogu ostvariti sve svoje ciljeve a da pri tome ne oštete ni jednu socijalnu ili neku drugu skupinu našega društva.

Milivoj Špika jeu ime predsjednika SU-a gospodina Lazar Grujića pozdravi nazočne te zaželio uspješan rad kako samoj Skupštini tako i vodstvu koje bude izabrano i od kojeg se očekuje da nastavi sa širenjem organizacije na prostor cijele županije. Dosta su se sve političke opcije u dva prethodna desetljeća trudile odnosno radile kako sami vole istaknuti u korist umirovljenika, a da pri tome umirovljenicima nikada nije bilo teže. Vrijeme je dakle da se umirovljenici brinu sami za sebe poput umirovljenika u susjednoj Sloveniji koji sa ostvarenim izbornim rezultatima na parlamentarnim izborima imaju poziciju koja im omogućava da se sami brinu o sebi.

To je naime i cilj kako SU-a tako i BLOK-a „Umirovljenici zajedno“. Ujedinjeni umirovljenici mogu sve i konačno su to spremni dokazati na slijedečim parlamentarnim izborima zaključio je tajnik SU-a Milivoj Špika.

U daljnjem tijeku izabrano je vodstvo ŽO SU za Osječko Baranjsku županiju te su izabrani:

Za predsejdnika: Dragutin Pukleš

Za zamjenika predsjednika: Ivan Jakobljević

Za potpredsjendike: Stjepan Fekete, Ivan Tonković i Ivica Beširović

U NO: Dragan Volner, Velimir Marcijuš i Kata Katana

U sud časti: Mario Moro, Dragutin Medvidović i Katica Delač

I kako to već slijedi u ovakvim porigodana, Osnivačka Skupština je okončanadruženjem članova stranke uz prigodni domjenak.

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)