Dok Hrelja kukuriče Nacionalno vijeća postiže zavidne rezultate u korist umirovljenika i starijih osoba

Priopćenje za medije

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, član „Kukuriku“ koalicijei osoba za koju ex blagajnik Barišić tvrdi da mu je na njegovo osobno traženje isplatio 50 tisuća kuna iz „crne blagajne“ se našao kao prava „moralna vertikala“ iz tabora kukurikavaca koji se nakon gotovo puna dva mandata u koaliciji sa HDZ-om politički osvijestio te savjetuje „penziće“ kako ponuđenih 145 kuna svakako trebaju uzeti ali da im (Vladi i HDZ-u) ne daju svoj glas…kao da je novac koji će cca 850 tisuća umirovljenika temeljem odluke Vlade RH a na prijedloga Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe dobiti do konca ove godine vlasništvo HDZ-a ili Vlade RH….

Ipak, umirovljenici i te kako dobro znaju da je sve to tek bezuspješno pljuvanje gubitnika po onima koji su zaslužni za niz stvari koje su uspjeli realizirati u suradnji sa Vladom RH u samo pola godine koliko djeluje Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe. Podsjećamostoga još jednom Hrelju, njemu slične ali i hrvatsku javnost što se sve uspjelo postići za umirovljenike u upornoj i argumentiranoj raspravi sa Vladom RH, a rezultiralo je pokretanjem niza procesa koji su kao rezultat imali značajan pomak odnosno podizanje standarda za gotovo sve umirovljenike.

Tako će za cca 300 tisuća umirovljenika dodatak u prosjeku od 350 kuna koji su do sada primali uz mirovina biti od 01.01.2012. pribrojen u osnovicu što je automatski i formalno povećanje mirovine, ali što je najvažnije, nešto što više nitko neće moči ukinuti što je do sada bila latentna opasnost za sve koji su navedeni dodatak primali uz mirovinu.

Isto tako je sa Vladom RH postignut dogovor irješenje po kojem će svi oni koji su u mirovinu otišli temeljem štednje u drugom stupu tu istu moći prilikom umirovljenja prenijeti u prvi stup i tako si osigurati mirovinu veću i do 30-ak posto u odnosu na prethodni izračun, a za sve one koji su već umirovljeni po osnovi uplata u drugi stup biti će im omogućeno da se izvrši povrat u prvi stup i napravi novi izračun što i za sve njih automatski znači i trenutno povećanje mirovine.

Ovih dana je postignut i dogovor na sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe a nakon toga i donesena odluka na sjednici Vlade RH o isplati jednokratnog iznosa od 145 kuna za svakog umirovljenika sa mirovinom nižom od 3200 kuna čime se obuhvaća oko 850 tisuća umirovljenika.

Dakle, velikim trudom umirovljeničkih udruga i stranka koje participiraju u radu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe uz same predstavnike Vlade RH se u relativno malo vremenakrenulo sa rezultatima koji su i te kako vrijedni pažnje, no usprkos svemu tome moramo kazati kako isti još uvijek nisu niti znače ostvarenje našeg krajnjeg cilja kojeg u suradnji sa Vladom RH kanimo dostići, a to je da mirovina u Republici Hrvatskoj za puni radi staž bude u visini od cca 70% prosječne plaće.

Do tada će Silavno Hrelja i dalje moći kukurikati kao i onih šest godina kada je bio u velikoj ljubavi i slozi sa dr. Ivom Sanaderom… a na štetu umirovljenika, koje više neće imati priliku prevariti.


U Zagrebu, 24.09.2011.

Koordinator Blok umirovljenici zajedno

(BUZ, DSU, SU, AHU, ZU)

Lazar Grujić dipl.oec. vr

(099 3384 553)

Horvat je pozvala ljude, kako je rekla, s političkim nervom da se stranci priključe, bili stari ili ... (opširnije)

https://www.youtube.com/watch?v=tzq_5F3o9XQ&list=RDCMUCal-aAsgdFogW3SQy54UQ3w&start_radio=1 Trebaju li plaće ministrima rasti 60 do 80 posto, dok će istovremeno uz usklađenje mirovine ... (opširnije)

https://www.mirovina.hr/mirovine/u-iscekivanju-uskladivanja-udio-mirovine-u-placi-stagnira-na-40-posto/   Više od 267.000 hrvatskih umirovljenika mjesečno preživljava s oko 366 eura. Udio njihove prosječne ... (opširnije)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLyDX3u534lqnWL7nrwhxSjfrYpVo9rQdN   Dogodio se još jedan u nizu slučajeva smrtnog stradavanja korisnika privatnih domova za starije ... (opširnije)

Milanović: Neću šutke gledati nepravdu koju trpe umirovljenici 20.07.2024. Zadnja izmjena 14:50 Autor: V.G./HRT/Hina   Zoran ... (opširnije)

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)