Rezultati rada Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Nije dobro niti je istina ono što neki kroz medije pokušavaju proturiti iznoseći kako svi oni koji žive od mirovina mogu biti zadovoljni svojim standardom, ali da može i mora biti još puno bolje pokazala je i upornost članova

U samo nekoliko mjeseci od formiranja navedenog tijela uspjelo se u argumentiranoj raspravi sa Vladom RH pokrenuti niz procesa koji su kao rezultat imali značajan pomak odnosno podizanje standarda za gotovo sve umirovljenike.

Tako će za cca 300 tisuća umirovljenika dodatak u prosjeku od 350 kuna koji su do sada primali uz mirovina biti od 01.01.2012. pribrojen u osnovicu što je automatski i formalno povećanje mirovine, ali što je najvažnije, nešto što više nitko neće moči ukinuti što je do sada bila latentna opasnost za sve koji su navedeni dodatak primali uz mirovinu.

Isto tako je sa Vladom RH postignut dogovor irješenje po kojem će svi oni koji su u mirovinu otišli temeljem štednje u drugom stupu tu istu moći prilikom umirovljenja prenijeti u prvi stup i tako si osigurati mirovinu veću i do 30-ak posto u odnosu na prethodni izračun, a za sve one koji su već umirovljeni po osnovi uplata u drugi stup biti će im omogućeno da se izvrši povrat u prvi stup i napravi novi izračun što i za sve njih automatski znači i trenutno povećanje mirovine.

Ovih dana je postignut i dogovor, a na sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe je zaključeno da se vladi uputi prijedlog za isplatu jednokratnog iznosa od cca 150 kuna za svakog umirovljenika sa mirovinom nižom od 3200 kuna čime bi se obuhvatilo oko 850 tisuća umirovljenika.

Svim ovim postignućima koji su u posljednjih pola godine ostvareni za umirovljenike možemo biti i te kako zadovoljni i ponosni jer će tako dosadašnjim odlukama Vlade uključujući i ovu za 150 kuna jednokratne isplate na prijedlog Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe biti obuhvaćeno gotovo milijun umirovljenika.

Dakle, velikim trudom umirovljeničkih udruga i stranka koje participiraju u radu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe uz same predstavnike Vlade RH se ipakkrenulo sa određenim rezultatima koji su i te kako vrijedni pažnje, no usprkos svemu tome moramo kazati kako isti još uvijek nisu niti znače ostvarenje našeg krajnjeg cilja kojeg u suradnji sa Vladom RH kanimo dostići, a to je da mirovina u Republici Hrvatskoj za puni radi staž bude u visini od cca 70% prosječne plaće.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)