Rezultati rada Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Nije dobro niti je istina ono što neki kroz medije pokušavaju proturiti iznoseći kako svi oni koji žive od mirovina mogu biti zadovoljni svojim standardom, ali da može i mora biti još puno bolje pokazala je i upornost članova

U samo nekoliko mjeseci od formiranja navedenog tijela uspjelo se u argumentiranoj raspravi sa Vladom RH pokrenuti niz procesa koji su kao rezultat imali značajan pomak odnosno podizanje standarda za gotovo sve umirovljenike.

Tako će za cca 300 tisuća umirovljenika dodatak u prosjeku od 350 kuna koji su do sada primali uz mirovina biti od 01.01.2012. pribrojen u osnovicu što je automatski i formalno povećanje mirovine, ali što je najvažnije, nešto što više nitko neće moči ukinuti što je do sada bila latentna opasnost za sve koji su navedeni dodatak primali uz mirovinu.

Isto tako je sa Vladom RH postignut dogovor irješenje po kojem će svi oni koji su u mirovinu otišli temeljem štednje u drugom stupu tu istu moći prilikom umirovljenja prenijeti u prvi stup i tako si osigurati mirovinu veću i do 30-ak posto u odnosu na prethodni izračun, a za sve one koji su već umirovljeni po osnovi uplata u drugi stup biti će im omogućeno da se izvrši povrat u prvi stup i napravi novi izračun što i za sve njih automatski znači i trenutno povećanje mirovine.

Ovih dana je postignut i dogovor, a na sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe je zaključeno da se vladi uputi prijedlog za isplatu jednokratnog iznosa od cca 150 kuna za svakog umirovljenika sa mirovinom nižom od 3200 kuna čime bi se obuhvatilo oko 850 tisuća umirovljenika.

Svim ovim postignućima koji su u posljednjih pola godine ostvareni za umirovljenike možemo biti i te kako zadovoljni i ponosni jer će tako dosadašnjim odlukama Vlade uključujući i ovu za 150 kuna jednokratne isplate na prijedlog Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe biti obuhvaćeno gotovo milijun umirovljenika.

Dakle, velikim trudom umirovljeničkih udruga i stranka koje participiraju u radu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe uz same predstavnike Vlade RH se ipakkrenulo sa određenim rezultatima koji su i te kako vrijedni pažnje, no usprkos svemu tome moramo kazati kako isti još uvijek nisu niti znače ostvarenje našeg krajnjeg cilja kojeg u suradnji sa Vladom RH kanimo dostići, a to je da mirovina u Republici Hrvatskoj za puni radi staž bude u visini od cca 70% prosječne plaće.

Horvat je pozvala ljude, kako je rekla, s političkim nervom da se stranci priključe, bili stari ili ... (opširnije)

https://www.youtube.com/watch?v=tzq_5F3o9XQ&list=RDCMUCal-aAsgdFogW3SQy54UQ3w&start_radio=1 Trebaju li plaće ministrima rasti 60 do 80 posto, dok će istovremeno uz usklađenje mirovine ... (opširnije)

https://www.mirovina.hr/mirovine/u-iscekivanju-uskladivanja-udio-mirovine-u-placi-stagnira-na-40-posto/   Više od 267.000 hrvatskih umirovljenika mjesečno preživljava s oko 366 eura. Udio njihove prosječne ... (opširnije)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLyDX3u534lqnWL7nrwhxSjfrYpVo9rQdN   Dogodio se još jedan u nizu slučajeva smrtnog stradavanja korisnika privatnih domova za starije ... (opširnije)

Milanović: Neću šutke gledati nepravdu koju trpe umirovljenici 20.07.2024. Zadnja izmjena 14:50 Autor: V.G./HRT/Hina   Zoran ... (opširnije)

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)