Uzmite im 100 kuna, ali im ne dajte glas

OSJEČKE REAKCIJE NA NAKNADU UMIROVLJENICIMA

OSIJEK - Neka svi umirovljenici od Vlade uzmu što god mogu uzeti, sve je to premalo u odnosu na ono što su nam kroz godine uzeli. Vjerujem da su umirovljenici toga svjesni, te da onaj koji je osmislio ovaj potez nije pogodio - neće zbog toga dobiti potporu umirovljeničke populacije - poručio je zamjenik predsjednika Stranke umirovljenika Ivan Jakobljević, nakon što je objavljena informacija da će svaki umirovljenik u studenome (uoči izbora) dobiti po sto kuna na ime nadoknade zbog činjenice da su im mirovine zamrznute od ožujka 2009. godine.


- Kada bi svakog mjeseca do kraja godine davali po sto kuna, to bi, realno, bilo to. No, naravno da to nije rješenje, i ne može nikoga zadovoljiti. Ovakva parcijalna rješenja uistinu liče na pokušaj kupovine umirovljeničkih glasova. Uvjeren sam da im to neće uspjeti, jer svima je jasno da se bez konkretnih poteza - temeljite mirovinske reforme - ništa bitno neće dogoditi po pitanju poboljšanja standarda umirovljenika. Ukratko, nisam protiv, no to nije rješenje problema - kaže Jakobljević, čija se razmišljanja mogu sažeti u rečenicu: “Uzmite im sto kuna, ne dajte im glas”.


Plan Vlade RH da se umirovljenicima, umjesto usklađivanja visine mirovina, kao jednokratni dodatak isplati iznos od 100 kuna, u osječkoj organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) smatraju čistim pokušajem kupovine. "Mi na takav potez ne možemo drukčije gledati nego kao na kupovanje umirovljenika uoči parlamentarnih izbora, i to na jeftin način. Taj iznos ni približno ne može vratiti novac koji su umirovljenici u prosjeku izgubili otkada su im u protekle dvije godine 'zamrznuti' iznosi mirovina", ističe Ištvan Harangozo, predsjednik GO HSU Osijek.(M.Mi./T.L.)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)