Ljubo Jurčić ide na izbore s umirovljenicima

Jurčić je prije četiri godine u predizbornoj kampanji bio SDP-ov službeni kandidat za premijera, a sada na izbore ide s Hrvatskom ekonomskom inicijativom koja će, kako se doznaje za dvadesetak dana potpisati dogovor s umirovljeničkim blokom o zajedničkom izlasku na izbore u svih deset izbornih jedinica u Hrvatskoj. Uz to Jurčićev HEI će imati svoju listu i u jedanaestoj izbornoj jedinici u dijaspori.

Bez ideologije

U Hrvatskoj bi Jurčić, doznajemo, trebao nositi sve zajedničke liste s umirovljenicima, a u sedmoj i osmoj izbornoj jedinici trebao bi im se pridružiti i primorsko-goranski savez.

Plan HEI i umirovljeničkog bloka je staviti naglasak na gospodarstvo pa se u svom programu, kako nam kažu sugovornici iz obje skupine, neće previše baviti ideologijom, nego su u njihovo društvo dobro došli i desni i lijevi kojima je na prvom mjestu oporavak domaćeg gospodarstva, posebice revitalizacija proizvodnje. Tako će se na zajedničkim listama, kako smo doznali, naći i nekadašnji SDP-ovac Ivica Pančić , ali moguć je i angažman nekadašnjeg HSP-ovog zastupnika Pere Kovačevića . Što se tiče HEI-a oko te će se inicijative navodno okupljati stručnjaci koji su u karijeri napredovali bez uključivanja u političke stranke.

Jasan interes

U tom šarenom društvu naći će se i strogo interesna skupina umirovljeničkih predstavnika, ali u umirovljeničkom bloku ne vide ništa čudno u zajedničkom izlasku na izbore s Ekonomskom inicijativom, jer kako kažu i njima je prioritet osnaživanje gospodarstva, bez čega se neće moći popraviti i položaj umirovljenika. S druge stranke jasan je i Jurčićev interes jer su neke od posljednjih anketa pokazale kako Blok umirovljenici zajedno ima podršku 4,3 posto biračkog tijela, a kad su umirovljenici u pitanju radi se o potencijalu od 1,2 milijuna glasača.

Jurčićev rastanak sa SDP-om započeo je zapravo odmah nakon izbora kad je predsjednik te stranke Zoran Milanović nakon službenih rezultata objavio da je ipak on, a ne Jurčić SDP-ov kandidat za premijera, nadajući se, procjenjivali su tada mediji, da će privući HSS i time skupiti dovoljno zastupnika za preuzimanje vlasti. No, to se nije dogodilo, a Jurčić je u međuvremenu od SDP-ovog gospodarskog stratega postao stranački odmetnik.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)