Ljubo Jurčić ide na izbore s umirovljenicima

Jurčić je prije četiri godine u predizbornoj kampanji bio SDP-ov službeni kandidat za premijera, a sada na izbore ide s Hrvatskom ekonomskom inicijativom koja će, kako se doznaje za dvadesetak dana potpisati dogovor s umirovljeničkim blokom o zajedničkom izlasku na izbore u svih deset izbornih jedinica u Hrvatskoj. Uz to Jurčićev HEI će imati svoju listu i u jedanaestoj izbornoj jedinici u dijaspori.

Bez ideologije

U Hrvatskoj bi Jurčić, doznajemo, trebao nositi sve zajedničke liste s umirovljenicima, a u sedmoj i osmoj izbornoj jedinici trebao bi im se pridružiti i primorsko-goranski savez.

Plan HEI i umirovljeničkog bloka je staviti naglasak na gospodarstvo pa se u svom programu, kako nam kažu sugovornici iz obje skupine, neće previše baviti ideologijom, nego su u njihovo društvo dobro došli i desni i lijevi kojima je na prvom mjestu oporavak domaćeg gospodarstva, posebice revitalizacija proizvodnje. Tako će se na zajedničkim listama, kako smo doznali, naći i nekadašnji SDP-ovac Ivica Pančić , ali moguć je i angažman nekadašnjeg HSP-ovog zastupnika Pere Kovačevića . Što se tiče HEI-a oko te će se inicijative navodno okupljati stručnjaci koji su u karijeri napredovali bez uključivanja u političke stranke.

Jasan interes

U tom šarenom društvu naći će se i strogo interesna skupina umirovljeničkih predstavnika, ali u umirovljeničkom bloku ne vide ništa čudno u zajedničkom izlasku na izbore s Ekonomskom inicijativom, jer kako kažu i njima je prioritet osnaživanje gospodarstva, bez čega se neće moći popraviti i položaj umirovljenika. S druge stranke jasan je i Jurčićev interes jer su neke od posljednjih anketa pokazale kako Blok umirovljenici zajedno ima podršku 4,3 posto biračkog tijela, a kad su umirovljenici u pitanju radi se o potencijalu od 1,2 milijuna glasača.

Jurčićev rastanak sa SDP-om započeo je zapravo odmah nakon izbora kad je predsjednik te stranke Zoran Milanović nakon službenih rezultata objavio da je ipak on, a ne Jurčić SDP-ov kandidat za premijera, nadajući se, procjenjivali su tada mediji, da će privući HSS i time skupiti dovoljno zastupnika za preuzimanje vlasti. No, to se nije dogodilo, a Jurčić je u međuvremenu od SDP-ovog gospodarskog stratega postao stranački odmetnik.

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)