Kukurikanjem i kokošjim sljepilom čak i protiv sto kuna za umirovljeničku sirotinju

Koliko netko treba biti zadojen patološko mržnjom da bi se takvom žestinom i iz petnih žila uskokodakao protiv svih i svega što bi umirovljenicima moglo i malo olakšati sumorne dane što im navedeni kokošar dijelom i sam podari šurujući godinama sa Ivom Sanaderom, ex bogom lijepe naše. Bio bi on još sa njim da isti nje iznenada skupio svoje krpice i otišao se igrati sa tamo nekom drugom dječicom… a onda kako to obično i biva, ponižen dogmizao kući svojoj kako bi se konačno suočio vlastitom savjesti i sa građanima koje lagao niz godina.

Kukuriakvac Silvano Hrelja ne mogavši očito prihvatiti pročitanu najavu u dnevnom tisku kako će Vlada temeljem prijedloga članova Udruga i Stranaka koje participiraju u radu Nacionalnog vijeća prihvatiti i u saborsku proceduru uputiti niz prijedloga Umjesto da je zauzeo svoje mjesto koje ga još uvijek čeka u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe i kao parlamentarna stranka dao svoj doprinos, gospodin Hrelja se obrušio na one koji su uspjeli ono što njemu i njemu sličnima nije ni padalo napamet, uspjeli su naime uvjeriti Vladu da mijenja svoje već objavljene planove o zamrzavanju mirovina za slijedećih nekoliko godina. Ne samo da su uspjeli u navedenom već su Vladu uvjerili da je neophodno najugroženiju socijalnu kategoriju i financijski pomoći, a sve i bez rebalansa proračuna.

Ne samo da su predstavnici „Nacionalnog vijeća“ uspjeli od Vlade dobiti razliku koja je nastala neusklađivanjem mirovina sa rastom plaća, već su je uspjeli uvjeriti i da odmah stavi izvan snage i samu Odluku o zamrzavanju mirovina, kao i uključivanje dosadašnjeg dodatka na mirovinu u osnovicu što je od iznimne važnosti. Postignuto je ovim pregovorima i to da je Vlada prihvatila i prijedlog da svi koji sada idu u mirovinu mogu ako žele sredstva iz drugog stupa prenijeti u prvi ako će im to omogućiti veću mirovinu, a isto tako novi izračun će biti omogućen i svima onima koji su po istom Zakonu već otišli u mirovinu u prethodnih nekoliko godina.

Tvrditi sada, samo zato jer se bližu parlamentarni izbori, da se radi o nekoj kupovini Vlade RH umirovljeničkog biračkog tijela je u najmanju ruku smiješno budući sve navedeno smatramo isključivo rezultatom upornog rada nas iz umirovljeničkih udruga i stanaka koji smo nakon sramnog bijega i odmaka HSU-a od umirovljenika bez ikakvih kalkulacija preuzeli odgovornost za njih kao najugroženiju socijalnu skupinu. HSU i njihov glavni trgovac Hrelja je zbrisao sa bojnog polja kako bi sam sebe prodao prvo za 50 ili 500 tisuća kuna(po tvrdnji gospodina Barišića), a onda i za samo jedan saborski mandat koji samo njemu kao kukurikavcu osigurava povlaštenu saborsku mirovinu u njegovoj pedeset i nekoj godini. Samo slijepac u svom licemjerju ne uviđa da za razliku od njega svi ostali ipak moraju raditi još 15 godina do svoje, ali ipak zaslužene mirovine.

Jasno je kako se Hrelji usporedbom njegovih gore navedenih suma ovih 100 kuna za svakog umirovljenika doima smiješnima….No bitno je da umirovljenici za razliku od njega nisu nikome prodali svoj obraz.

Nema zadovoljstva umirovljenika sa radom ni jedne Vlade koja nije u stanju prosječnu mirovinu sa sadašnjih sramnih 39% od prosječne plaće brzo i efikasno podići u prihvatljive okvire.

Zagreb, 01.09.2011.

Blok umirovljenici zajedno

(BUZ, DSU, SU, AHU, ZU)

Koordinator:

Lazar Grujić dipl.oec.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)