Priopćenje za medije

Premijerko, a što je sa pravnom državom??

Sa nevjericom čitamo priopćenje Vlade RH u kojem stoji kako je premijerka Jadranka Kosor zatražila od HAC-a poništenje natječaja raspisanog i provedenog za zapošljavanje blagajnika na Naplatnoj postaji Vrgorac, i to kako se navodi u samom priopćenju „radi polemike u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje“.

Zar je moguće da Vlada RH o očitom kršenju više Zakona HAC-u daje ovakav prijedlog i k tome ga još i bez krzmanja podastre javnosti???

Zar je moguće da Vlada RH ne razumije da je ovakvim stavom derogirala i sam institut javnog natječaja, Zakon o radu, Ustav,….. i da tako nešto jest naprosto nezamislivo u državi koja si tepa kako je ispunila sve obveze iz onog famoznog „poglavlja 23.“

Zar je moguće da ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ni ovaj put nije upozorio svoje kolege iz Vlade (ili ipak jeste?) da to što rade osim što je nezakonito, jest i očito kršenje Ustava budući ovakvim postupkom Vlada RH otvoreno zadire u sudbenu vlast. Ovdje se po podastrtim podacima radi o flagrantnom kršenju „Zakona o prvima Hrvatskih branitelja“ za što još nitko nije preuzeo ni političku odgovornost a kamo li odgovarao temeljem Zakona RH. Zar je moguće da Vlada ne shvaća kako ovakvim postupkom ponižava mnoge druge branitelje i članove njihovih obitelji i to samo zato jer o njihovim slučajevima nije bilo „polemike u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje“…. ili je bolje kazati, nije bilo dovoljne medijske „pozornosti“ za potpuno istu stvar. Nije valjda da Vlada RH reagira u skladu sa Zakonom samo ili tek ako se digne dovoljno medijske buke umjesto da se ministar pravosuđa pobrinuo da na teritoriju cijele države Zakoni vrijede podjednako za sve.

Ako je pak točno da je nadležna komisija nakon provedenog natječaja predala Upravi na Zakonu zasnovan prijedlog za zapošljavanje 10 blagajnika/ca, a isti predsjednik Uprave HAC-a Stjepko Boban osobno promijenio, onda se u ovom slučaju moguće je radi i o počinjenju kaznenog djela krivotvorenja službene isprave opisanom u Čl. 312. i 313. KZ RH što ni u kom slučaju ne može biti u sferi poslova Vlade RH već isključivo institucija pravne države. Zbog sličnog slučaja (krivotvorenja službene isprave) prilikom kršenja „Zakona o braniteljima“ u Zagrebačkoj županiji je već zatražena smjene ministra Bošnjakovića,… no kako vidimo praksa zaštite – prikrivanja nezakonitosti se nastavlja.

No svaki vrč ……..….

U Zagrebu, 29.08.2011.

Koordinator Blok umirovljenici zajedno

(BUZ, DSU, SU, AHU, ZU)

Lazar Grujić dipl.oec.

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)