Lazar Grujić u ime SU-a i BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ nazočio je Izbornoj konvenciji ŽO SDP-a zagrebačke županije.

ŽO SDP-a zagrebačke županije održala je danas 23.05.2010. godine svoju izbornu konvenciju na kojoj je izabrano novo vodstvo županijskog SDP-a koje će u slijedećem mandatu predvoditi gospodin Mihael Zmajlović iz Jastrebarskog, kao prvi predsjednik ove SDP-ove županijske organizacije koji je izabran na nedavnim neposrednim unutarstranačkim izborima.

Skupu su se pored mnoštva predstavnika SDP-a iz susjednih županija, saborskih zastupnika SDP-a, te članova užeg vodstva iz same središnjice, odazvali i predstavnici nekoliko političkih stanaka čioji predstavnici koje tvore Skupštinu zagrebačke županije: HSLS, HSU, SU, HNS.

Skup su naravno pozdravili svi gosti kao i sami predstavnici SDP-a iz drugih županija, te zaželjeli njen uspješan rad.

Potpredsjednik SDP-a gospodin Zlatko Komadina iskoristio priliku uputivši i nekoliko vrlo jasnih poruka nazočnima, te u kontekstu istog i predstavnicima nazočnih stanaka koje participiraju u radu zagrebačke Skupštine.

Skupu se naravno u ime SU-a i BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ obratio i predsjednik SU-a Lazar Grujić koji je zaželjevši uspješan rad novom vodstvu posebno naglasio i potrebu zajedničkog rada na stvaranju Hrvatske kao zemlje - društva znanja, koje će tek tako pripremljeno moči pratiti i parirati svim gospodarskim i socijalnim problemima kao posljedici trenutnog stanja gospodarstva opterećenog neoliberalnim trendovima koji ozbiljno narušavaju gospodarski prosperitet EU-a, a to znači i same Hrvatske kao dio EU tržišta u punom smislu.

Pozvao je novo vodstvo županijskog SDP-a (ne samo) da u okviru svojih mogućnosti učini sve kako bi se korjenitim promjenama Hrvatska iz zemlje zaostale tehnologije sa velikim brojem nezaposlenih kao jednoj od posljedica, konačno počne pretvarati u zemlju znanja i tehnološkog napretka koje će u takvom stanju moći svojim umirovljenicima nakon 40 godina radnog staža i 65 godina u životnom kalendaru omogućiti mirovine u visini od cca 70% od prosječne plače u RH, dakle konačno mirovine koje su dostatne za život dostojan čovjeka…. te je zahvalivši nazočnima na pažnji još jednom izrazio čestitke novoizabranom predsjedniku ŽO SDP-a Zagrebačke županije gospodinu Mihaelu Zmajloviću.

Izborna konvencija je nakon obraćanja gostiju nastavila sa svojim radim dijelom.

U nedostatku gospodarskih inicijativa i projekata, turističkih inovacija ili energetskih rješenja jedino nam političari osvjetljuju obraz ... (opširnije)

O korona virusima smo posljednjih mjeseci toliko toga imali prigode pročitati i naučiti kao o malo ... (opširnije)

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)

Posljednji parlamentarni izbori iznjedrili su političku opciju koja je uglavnom profitirala na kritikama i omalovažavanju rada ... (opširnije)

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u ... (opširnije)

U prekrasnom ambijentu hotela International članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera dočekali su rezultate izbora ... (opširnije)

Motivacijskim govorom u Makedonskoj baraci u Zagrebu za članove i simpatizere Domovinskog pokreta te koalicijskih stranaka s ... (opširnije)

Iz godine u godinu svjedoci smo sve nižih ljudskih strasti koje se manifestiraju kroz politička sučeljavanja ... (opširnije)