Lazar Grujić u ime SU-a i BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ nazočio je Izbornoj konvenciji ŽO SDP-a zagrebačke županije.

ŽO SDP-a zagrebačke županije održala je danas 23.05.2010. godine svoju izbornu konvenciju na kojoj je izabrano novo vodstvo županijskog SDP-a koje će u slijedećem mandatu predvoditi gospodin Mihael Zmajlović iz Jastrebarskog, kao prvi predsjednik ove SDP-ove županijske organizacije koji je izabran na nedavnim neposrednim unutarstranačkim izborima.

Skupu su se pored mnoštva predstavnika SDP-a iz susjednih županija, saborskih zastupnika SDP-a, te članova užeg vodstva iz same središnjice, odazvali i predstavnici nekoliko političkih stanaka čioji predstavnici koje tvore Skupštinu zagrebačke županije: HSLS, HSU, SU, HNS.

Skup su naravno pozdravili svi gosti kao i sami predstavnici SDP-a iz drugih županija, te zaželjeli njen uspješan rad.

Potpredsjednik SDP-a gospodin Zlatko Komadina iskoristio priliku uputivši i nekoliko vrlo jasnih poruka nazočnima, te u kontekstu istog i predstavnicima nazočnih stanaka koje participiraju u radu zagrebačke Skupštine.

Skupu se naravno u ime SU-a i BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ obratio i predsjednik SU-a Lazar Grujić koji je zaželjevši uspješan rad novom vodstvu posebno naglasio i potrebu zajedničkog rada na stvaranju Hrvatske kao zemlje - društva znanja, koje će tek tako pripremljeno moči pratiti i parirati svim gospodarskim i socijalnim problemima kao posljedici trenutnog stanja gospodarstva opterećenog neoliberalnim trendovima koji ozbiljno narušavaju gospodarski prosperitet EU-a, a to znači i same Hrvatske kao dio EU tržišta u punom smislu.

Pozvao je novo vodstvo županijskog SDP-a (ne samo) da u okviru svojih mogućnosti učini sve kako bi se korjenitim promjenama Hrvatska iz zemlje zaostale tehnologije sa velikim brojem nezaposlenih kao jednoj od posljedica, konačno počne pretvarati u zemlju znanja i tehnološkog napretka koje će u takvom stanju moći svojim umirovljenicima nakon 40 godina radnog staža i 65 godina u životnom kalendaru omogućiti mirovine u visini od cca 70% od prosječne plače u RH, dakle konačno mirovine koje su dostatne za život dostojan čovjeka…. te je zahvalivši nazočnima na pažnji još jednom izrazio čestitke novoizabranom predsjedniku ŽO SDP-a Zagrebačke županije gospodinu Mihaelu Zmajloviću.

Izborna konvencija je nakon obraćanja gostiju nastavila sa svojim radim dijelom.

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)