Vinko Kapraljević, predsjednik OO SU Čačinci

Nakon osnivanja Su-a u Zdencima, u 15 sati je održana i druga osnivačka Skupština u Virovitičko Podravskoj županiji, ovaj puta u općini Čačinci.

I ovdje je Osnivačka Skupština započela intoniranjem himne te minutom šutnje za sve preminule. Povjerenik Vinko Kapraljević otvorio je Osnivačku Skupštinu, pozdravivši nazočne goste kojih je bilo iz susjednih općina i gradova među kojima predsjednik GO SU Osijek Ivan Jakobljević, člana predsjedništva Stranke Ivana Pavića, Tajnika Milivoja Špike, povjerenika za Virovitičko Podravsku Ivana Kovačevića i drugih.

Nakon predloženog i usvojenog dnevnog reda riječ su dobili gosti, Juraj Fofonjka predsjednik GO SU Orahovica koji je posebno pohvalio organizatore ovog skupa na dobroj organizaciji, potom i Ivan Jakobljević predsjednik GO SU Osijek koji je istaknuo i posebno pohvalio napore članstva u ovoj županiji koja će ovim tempom uskoro u svim gradovima i općinama imati svoje organizacije. Mirko Bušljeta, novoizavrani predsjednik OO SU Zdenci te povjerenici za grad Slatina i općinu Čađavica, kao i povjerenik za Županiju gospodin Ivan Kovačević redom su zaželjeli uspješan rad Osnivačkoj skupštini najavljujući osnivanje još niza organizacija na području Virovitičko Podravske županije.

Na kraju se nazočnima obratio i predsjednik SU-a gospodin Lazar Grujić koji je nazočnima pojasnio potrebu okupljanja umirovljeničkih opcija u zajedničku listu za predstojeće parlamentarne izbore što je jedn uz iznimku u potpunosti uspjelo.

Takav nastup će zasigurno izbornim rezultatom omogućiti konačno sudjelovanje samih umirovljenika u rješavanju svojih socijalnih problema. Ovoga puta konačni i potpuno jasno moramo kazati i to kako HSU definitivno nije među nama, Bloku Umirovljenici zajedno, što je njihov izbor, a čime jasno i nedvosmisleno pokazuju tko i što im je politički prioritet.

Uvjereni smo da će od 1,1 milijun umirovljenika biti dovoljno onih koji će prepoznati cilj zajedničke umirovljeničke liste ta da će svojim glasovima to jasno i pokazati. Došlo je vrijeme da svima onima koji tvrde kako smo im teret konačno kažemo dosta, jer mi smo stvarali sva dobra koja sada ova generacija uživa, a isto tako smo izdvajali nemala sredstva u mirovinske fondove, da bi nakon dva desetljeća lošeg gospodarenja došli u situaciju da su nam mirovine nikada manje, a trebale bi i mogle su biti oko 70% od prosječne plaće u RH.

Ne trebaju nam nikakvi tutori, trebamo se sami organizirati i tako političkim sredstvima ostvariti sve svoje političke i socijalne ciljeve. Mi to želimo, mi to možemo i mi to hoćemo, zaključio je svoje izlaganje predsjednik SU-a Lazar Grujić.

U daljnjem tijeku Osnivačke skupštine izabrano je vodstvo OO SU-a Čačinci, i to za:

Predsjednika, Vinko Kapraljević,

Zamjenika predsjednika: Petar Milojević,

Predsjedništvo: Josip Bakoš, Mato Krmpotić, Josip Pavlović, Mato Miličić, Nikola Ilišević, Tomo Gužvinac, Jelica Jurlina, Josip Medved i Franjo Bušljeta

Nadzorni odbor: Jovan Pejčić, Stjepan Štimac i Milan Turković.

Sud časti, Josip Silađi, Viktorija Štimac i Vitomir Lukić.

Skup je završen obraćanjem novoizabranog predsjednika OO SU-a Vinka Kapraljevića koji se zahvalio na izboru te u kratkim crtama najavio osnovne smjernice svog budućeg rada. Nakon radnog dijela Osnivačke Skupštine za sve nazočne priređen je ručak koji je uz svirku potrajao do večernjih sati…

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)