Mirko Bušljeta, predsjednik OO SU Zdenci

Danas je u Virovitičko Podravskoj županiji osnovana još jedna OO SU, ovaj put u općini Zdenci.

Na Osnivačkoj Skupštini okupilo se gotovo cijelo članstvo, stranačke kolege iz Osječke GO koju je predvodio predsjednik GO SU Ivan Jakobljević, te predsjednik SU-a Lazar Grujić i niz drugih čelnika okolnih organizacija. Skup je započeo intoniranjem nacionalne himne, zatim minutom šutnje odana počast preminulima, a nakon toga započeli sa radnim dijelom. Osnivačku skupštinu otvorio je povjerenik za općinu Zdenci Mirko Bušljeta koji je pozdravio nazočne, a nakon toga i predložio dnevni red Osnivačke Skupštine.

Skup su posebno pozdravili Juraj Fofonjka predsjednik GO SU Orahovica, zatim Ivan Jakobljević predsjednik GO SU Osijek i Petar Milojević OO SU Čačinci zaželjevši uspješan rad Osnivačkoj Skupštioni kao i daljnji rad na jačanju umirovljeničke opcije.

Na kraju se nazočnima obratio i predsjednik SU-a Lazar Grujić koji se još jednom pozvao na brojnost umirovljeničke populacije koja se napokon treba okupiti i zajedničkom listom izboriti za sva svoja prava. Svjesni smo velikog problema i dilema koje su ovih dana vezane uz borbu za ostvarivanje radničkih prav, ali i pravog poligona raznih interesnih borbi tako da je neupućenom čovjeku vrlo teško se snaći u šumi raznih izjava koje su sve manje u interesu radnika, a samim time posredno i umirovljenika, a sve više vezane uz određene interesne grupacije. U takozvanom sukobu kapitala i prava radnika, a u nesređenim unutarnjim odnosima, posebno u okružju loše ekonomske i socijalne situacije biti će vrlo teško iznaći dobro rješenje koje će pomiriti sve interese, a za loša Hrvatska naprosto više nema vremena, zaključio je svoje izlaganje predsjednik SU-a Lazar Grujić. Upravo zato se umirovljenici moraju ujediniti i tako organizirani izboriti svoju političku poziciju u saboru koja će garantirati socijalnu odnosno materijalnu sigurnost.

U nastavku radnog dijela Osnivačke Skupštine izabrano je vodstvo, i to za:

Predsjednika, Mirko Bušljeta

Zamjenika predsjednika: Ivica Martinčević,

Potpredsjednici: Nena Molnar, Antonija Mihaljević, Višnja Panić

Nadzorni odbor: Antun Bolješić, Franjo Rončević i Zdenko Pavlović

Sud časti, Ivan Bušljeta, Stjepan Nađ i Mario Vučković

Osnivačka skupština završena je kratkim obraćanjem novoizabranog predsjednika koji se zahvalio na izboru te se nazočnima obratio sa nekoliko riječi.

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)